Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Stíhačce na MČR v letním biatlonu kralovali Šlesingr a Davidová

Tuzemské mistrovství v letním biatlonu je minulostí. Stíhačku nejprve suverénně ovládla Markéta Davidová a tečku za šampionátem následně udělal triumf Michala Šlesingra mezi muži. Šestatřicetiletý trojnásobný medailista z mistrovství světa, který po této sezoně ukončí kariéru, se tak úspěšně rozloučil s domácími tratěmi v Letohradu. 

Markéta Davidová
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsem rád, že se mi závod podařil, protože sprint nebyl nic moc. Jelo se mi v tom vedru hodně blbě. Dnes už to bylo lepší, včera (v sobotu) jsem se asi trochu prošťouchl," uvedl Šlesingr. "Po supersprintu, ve kterém se mi dařilo střílet rychle a celkem přesně, jsem si řekl: Co se s tím budu prdět, narvu to tam. Zkusil jsem to rychleji a bylo to lepší," dodal.

Na střelnici předvedl Šlesingr nejlepší výkon ze všech, minul jen jednu ránu a o 9,6 sekundy porazil Slováka Martina Otčenáše. Vítězi sprintu Michalu Krčmářovi ani stříbrnému Tomáši Krupčíkovi se střelba nedařila a s pěti, respektive šesti trestnými koly doběhli na třetím a čtvrtém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Stíhačku na MČR vyhráli Šlesingr a Davidová

Davidová zvítězila s více než dvacetisekundovým náskokem před Evou Kristejn Puskarčíkovou, třetí Jessica Jislová ztratila už více než minutu. Vítězka sprintu Lucie Charvátová se propadla na sedmé místo.

"Na stojkách jsem strávila hodně času, mrzela mě hlavně ta třetí položka. Tam jsem stála asi hodinu, hlídala jsem si poslední ránu a tu jsem ještě k tomu nedala," hodnotila Davidová, která při každé položce jednou minula.

Uznala, že v horkém počasí jí v závěru docházely síly. "Měla jsem pocit, že jsem závodila jen čtyři kola a v tom posledním už šlo jen o to, abych se dostala do cíle. Byla jsem úplně kožená, naštěstí už jsem nemusela závodit."

Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu - stíhací závod:

Muži: 1. Šlesingr (SKP Kornspitz) 31:42,5 (1), 2. Otčenáš (SR) -9,6 (2), 3. Krčmář -38,5 (5), 4. Krupčík (oba SKP Kornspitz) -54,7.

Ženy: 1. Davidová 29:01,0 (4), 2. Kristejn Puskarčíková -21,8 (6), 3. Jislová (všechny SKP Kornspitz) -1:12,7 (4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články