Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Startuje biatlonové ME. Podle Moravce nejatraktivnější v historii

Jindy to bývá šampionát testů, zkušená pro mladé, zkrátka šampionát s malým š. Tentokrát se ovšem na mistrovství Evropy objeví netradičně velké osobnosti světového biatlonu. V běloruském Raubiči se představí mimo jiné Němec Simon Schempp, Švéd Sebastian Samuelsson či Ondřej Moravec. Český závodník se rozhodně nejede jen "protáhnout" před blížícím se mistrovstvím světa. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Od 13:55 sledujte vytrvalostní závod mužů, od 17:25 pak stejné klání žen.

"Myslím, že to bude nejatraktivnější evropský šampionát v historii," řekl na svazovém webu Moravec.

Nechybí ani taková jména jako Tarjei Bö, Alexandr Loginov, Anton Babikov, juniorský mistr světa Martin Bourgeois République nebo Jekatěrina Jurlovová Perchtová.

Moravec podobně jako jiní biatlonisté dal před nedávnými Světovými poháry v Kanadě a USA přednost přípravě a nyní se vrací do závodů. "Evropu beru hodně vážně. Chci se tam ukázat," naznačil trojnásobný olympijský medailista.

I Moravec kdysi začínal sbírat zkušenosti právě na kontinentálním šampionátu. Je čtyřnásobným juniorským mistrem Evropy a mezi dospělými na ME startoval naposledy před 11 lety v Novém Městě na Moravě, kde byl členem bronzové štafety mužů.

Program ME na ČT sport a webu ctsport.cz:

Středa

13:55 – vytrvalostní závod mužů

17:25 – vytrvalostní závod žen

Čtvrtek

13:55 – štafeta dvojic

16:55 – smíšená štafeta

Sobota

08:55 – sprint mužů

11:50 – sprint žen

Neděle

08:55 – stíhací závod mužů

11:00 – stíhací závod žen

Dále se představí Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Ondřej Hošek, Milan Žemlička, Ludmila Horká, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Anna Tkadlecová.

Během čtyř dnů jsou od středy do neděle na programu ME vytrvalostní závody, smíšené štafety (dvojic a čtveřic), sprinty a stíhací závody.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články