Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Stará dobrá Marte je zpět. Röiselandová oslavila triumf ve sprintu a neslyšela vlastní slova

Naposledy se radovala z individuálního vítězství ve Světovém poháru loni začátkem roku v Ruhpoldingu, nicméně pak ještě přidala tři olympijské triumfy v Pekingu. Do nové sezony se ovšem zapojila po zdravotních potížích až letos v lednu a bylo tak s velkým otazníkem, v jaké se vrátí formě. Teď se dá s klidem říci, že "stará dobrá" Marte Olsbuová Röiselandová je zpátky. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Je to úžasné, vyhrála jsem naposledy před rokem, takže to chutná fakt dobře, je to fajn," uvedla bezchybná Röiselandová po sprintu.

"Jsem ráda, že jsem zpátky," řekla Norka po třetím nejrychlejším běžeckém času.

Dá se tedy říci, že "stará dobrá" Marte je zpět? "Téměř," zasmála se v rozhovoru pro ČT sport.

Stejně jako ve čtvrtečním sprintu mužů patřily nejvyšší příčky Norsku.

Úřadující šampionka Světového poháru Olsbuová Röiselandová oslavila první triumf v seriálu po lednovém návratu k závodům po vleklých zdravotních potížích.

Je nám líto, video expirovalo.
Röiselandová: Jsem ráda, že jsem zpátky. Je to tu bláznivé

Trojnásobnou olympijskou vítězku trápila po minulé sezoně řada zdravotních komplikací včetně covidu-19 či pásového oparu.

Koncem roku se proto připravovala individuálně a do ostrých závodů naskočila až v lednu v Pokljuce.

Motivovala ji především vidina účasti na mistrovství světa v Oberhofu, kde nakonec v únoru dovedla smíšené štafety ke zlatým medailím a ve stíhačce si navíc dojela pro bronz.

"Je to skvělé, navíc po téhle zimě. Jsem šťastná a těší mě, že jsem teď mohla vítězství zopakovat," usmívala se v cíli na všechny strany.

Dvacet a půl sekundy za Röiselandovou skončila týmová parťačka Ingrid Landmark Tandrevoldová, která doplatila na jedno trestné kolo.

Stejnou střeleckou bilanci měla bronzová Francouzka Anais Chevalierová-Bouchetová, jež byla o dalších devět sekund zpět.

Velmi ji těší atmosféra v Novém Městě na Moravě, z davu fanoušků je nadšená.

"Miluji to tady, je to úžasné. Ani neslyším, co sama říkám. Je to asi nejlepší areál," vysekla Vysočina Areně poklonu.

Další triumf má možnost přidat už v sobotní stíhačce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články