Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Štafety v Canmore: Puskarčíková se vrací na poslední úsek, Krupčík je ve formě

V promrzlém Canmore jsou na programu štafety Světového poháru. V letošním ročníku už počtvrté. Každopádně poslední před mistrovstvím světa. Český realizační tým sáhl v obou případech ke změnám a reprezentační kvarteta tak mají opět trochu jiná složení. Přímý přenos štafety biatlonistů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 20:15, závod biatlonistek živě od 22:20.

Štafety v kanadském středisku byly původně na programu až v sobotu, v pátek měl být po vytrvalostních závodech, které organizátoři nakonec zkrátili, volný den. Jenže teploty tomu chtěly jinak. V Canmore se teploměr dostává až k 30 stupňům pod nulou.

Mezi českými reprezentanty absentuje Ondřej Moravec, který všechno vsadil na jednu kartu, a tou je světový šampionát. Naopak do SP se vrátil Michal Šlesingr, a ten bude také štafetu rozbíhat.

Šestatřicetiletý zkušený závodník se na prvním úseku objevil už v prvním štafetovém závodu sezony, v Hochfilzenu z toho nakonec bylo sedmé místo. Tentokrát ho doplní trio Michal Krčmář, Adam Václavík a Tomáš Krupčík.

Ten se už v Anterselvě dostal do skvělé formy a v Canmore v ní evidentně pokračuje. Ve čtvrtečním individuálním závodu totiž obsadil dvanácté místo, nejlepší v kariéře. Finišovat bude stejně jako v Oberhofu a Ruhpoldingu, kdy z toho pro český tým vedený Zdeňkem Vítkem bylo výborné čtvrté, resp. osmé místo.

Největšími favority závodu na 4 x 7,5 km jsou Norové a Francouzi, a to i při zámořské absenci Martina Fourcada.

Markéta Davidová přidala ve vytrvalostním závodu další medaili, tentokrát stříbro, když nestačila jen na Norku Tiril Eckhoffovou. Dvaadvacetiletá česká jednička se stejně jako v předchozích štafetách objeví na třetím úseku, důležité části, v níž hraje její skvělý běh zásadní roli.

Tomáš Krupčík
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Rozbíhat tentokrát bude Lucie Charvátová, které se ve vytrvalostním závodu taktéž dařilo – skončila na 33. místě. Dramaticky horší to bylo s dalšími dvěma Češkami. Veronika Vítková, které figuruje na druhém úseku, pokračuje ve slabých výkonech, tentokrát rozčarovaně skončila až 72.

Eva Puskarčíková, která obstará finiš, dokonce ještě o pět míst hůře. České ženské kvarteto by rádo zopakovalo překvapivý úspěch zkraje roku, kdy v Oberhofu vybojovalo bronz. Předtím skončily svěřenkyně trenéra Egila Gjellanda v Hochfilzenu deváté, stejné umístění si odvezly i z Ruhpoldingu.

Vedle Norek jsou největšími aspirantkami na pódiové umístění závodu na 4 x 6 km Němky s finišující Laurou Dahlmeierovou, Francouzky a Italky, které v sestavě nepostrádají ani Lisu Vitozziovou, ani Dorotheu Wiererovou.

Jaká je forma českého týmu? Vše podrobně rozebírá Biatlon fokus podcast:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články