Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Štafetu v Oberhofu ovládly opět Norky. Davidová a spol. dojely desáté

Nepovedený druhý a třetí úsek. Kvarteto českých biatlonistek ve složení Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková nenavázalo na loňské třetí místo z Oberhofu, když tentokrát dojelo desáté. O lepší příčky Češky nebojovaly především vinou nepovedeného úseku Lucie Charvátové a Markéty Davidové. Další skvělý výkon předvedla štafeta Norska, která i potřetí v sezoně dojela na prvním místě. V závěsu za nimi dojely Švédky. Třetí místo patřilo Francouzkám. Přímý přenos štafety mužů sledujte na ČT Sport a webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Bezchybnou střelbu, ale o něco horší běh předvedla v úvodu české štafety Jessica Jislová. "Přes Vánoce jsem byla trošku nemocná a je to teď strašně znát. Na té střelbě to bylo stoprocentní, ani jsem nevěděla, proč to vlastně padá. Za to jsem dneska moc ráda, protože jsem si nemohla dovolit žádné zdržení navíc."

Znatelně odlišně se na střelbě vedlo další české závodnici, přitom na střelnici panovaly skvělé podmínky. "Na Oberhof jsou to dobré podmínky, není třeba tady zmatkovat a dělat nějaké hlouposti při střelbě," okomentovala jedno trestné kolo ze stojky Lucie Charvátová.

Ani Markéta Davidová na třetím úseku nezářila. Skvělý běh zazdila velmi špatnou střelbou. Nejprve v leže třikrát dobíjela, na stojce už musela na dvě trestná kola. "S mojí běžeckou formou po Vánocích si tyhle chyby nemohu dovolit, protože to nejsem schopná doběhnout."

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy biatlonistek po štafetě v Oberhofu

Naopak výborně se na střelnici vedlo poslední z českých závodnic. Eva Puskarčíková zastřílela v obou případech čistě a posunula ženskou štafetu ze čtrnácté příčky na konečnou desátou.

Nejlépe se vedlo biatlonistkám Norska, které letos zvítězily i napotřetí. Druhé místo patřilo Švédkám, které v závěru předčily Francouzky. Až ze třináctého místa na konečné čtvrté se k radosti ochozů nakonec propracovaly domácí německé závodnice.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Ženy - štafeta 4x6 km: 1. Norsko (Solemdalová, Tandrevoldová, Röiselandová, Eckhoffová) 1:14:11,6 (0 tr. kol + 11 dobíjení), 2. Švédsko (E. Öbergová, Perssonová, Brorssonová, H. Öbergová) -21,1 (0+10), 3. Francie (Simonová, Bescondová, Aymonierová, Braisazová) -33,1 (0+12), 4. Německo -1:10,4 (1+11), 5. Švýcarsko -1:24,5 (1+9), 6. Ukrajina -1:35,9 (1+7), ...10. ČR (Jislová, Charvátová, Davidová, Kristejn Puskarčíková) -3:38,6 (3+10).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články