Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štafetu v Canmore ovládly Němky, české kvarteto po tragickém začátku dojelo sedmé

Tragicky odstartovalo české kvarteto do promrzlého štafetového závodu v kanadském Canmore. Na prvním úseku jedoucí Charvátová předávala na předposledním místě se ztrátou více než tří minut a s českou štafetou to v té chvíli vypadalo všelijak. Jenže díky velmi dobrému výkonu Vítkové, Davidové a Puskarčíkové se Češky posunuly na konečné 7. místo. Z vítězství se raduje po více než roce štafeta Německa. 

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Lucii Charvátové, která běžela na prvním úseku, vůbec nevyšla střelba. Na ležce sice ani jednou neminula, ale i tak vyjížděla na trať se ztrátou 55 sekund na vedoucí Italky. A na druhé střelbě bylo ještě hůře - Charvátová se musela vydat dokonce na dva trestné okruhy a Veronice Vítkové poté předávala s obrovskou, více jak tříminutovou ztrátou.

Lépe si vedla v pořadí druhá česká závodnice. Vítková sice v běhu nezářila, ale zastřílela čistě a rychle a dotáhla se na ruskou a švédskou štafetu. Na čele se v té chvíli stále držely Italky, jejichž náskok na třetím úseku překvapivě nedokázala udržet vedoucí žena světového poháru Dorothea Wiererová, kterou v závěru předběhla Němka Herrmannová.

Markéta Davidová se mezitím dokázala posunout vzhůru v celkovém pořadí a Evě Puskarčíkové předávala na devátém místě. Ta dokázala českou čtyřku nakonec posunout na 7. příčku a Češky tak mohou být s výsledkem relativně spokojené. "Lucce se zasekl náboj, rozhodila se. Verča na střelnici předvedla super výkon a byl to odrazový můstek, Markéta ztrátu stahovala a Eva se s tím dobře vypořádala. Sedmé místo bereme nakonec všemi deseti," zhodnotil kouč Jiří Holubec.

V posledním úseku Dahlmeierová neustále navyšovala svůj náskok a dovezla tak německou štafetu k pohodlnému vítězství. Naopak Itálie na posledním úseku spadla mimo medailové pozice a ztratila dobře rozjetý závod na úkor štafet Norska a Francie. Norská štafeta přitom byla na první předávce až 15., přesto se raduje ze stříbra.

SP v biatlonu v Canmore (Kanada) – štafeta ženy (4x6 km):

1. Německo (Hinzová, Hildebrandová, Herrmannová, Dahlmeierová) 1:10:16,3 (1+12), 2. Norsko (Kalkenbergová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Röiselandová) -30,2 (2+7), 3. Francie (Chevalierová, Braisazová, Bescondová, Simonová) -41,6 (0+12), 4. Itálie -1:40,5 (1+8), 5. Švýcarsko -2:24,6 (2+10), 6. Rakousko -2:49,1 (1+9), 7. ČR (Charvátová, Vítková, Davidová, Puskarčíková) -3:44,8 (2+13).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články