Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štafetu nepojede Krčmář, střídá ho Karlík. V Hochfilzenu má nově finišovat Jislová

Třídenní program druhého dílu Světového poháru uzavírají v Hochfilzenu štafety. Mezi českými biatlonisty tentokrát bude chybět jméno Michala Krčmáře. U žen zase trenéři vsadili na finiš Jessicy Jislové. Přímé přenosy sledujte v 11:25 a 14:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

Kvarteto ve složení Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček a Adam Václavík, které v Östersundu skončilo desáté, je alespoň pro Hochfilzen minulostí. 

Lídr týmu Krčmář, který byl ve stíhačce nejlepším Čechem stejně jako ve sprintu, když si navzdory čtyřem trestným kolům polepšil o tři příčky na dvacátou pozici, tentokrát štafetu vynechá.

Už v sobotu pro Českou televizi přiznal, že se momentálně necítí úplně optimálně. Navíc má za sebou letní lapálie s virózou, která ho připrvila o část přípravy.

Michael Málek, který přiznal, že není spokojen s dosavadní střelbou českých závodníků, tentokrát z důvodu odpočinku pro Krčmáře prohodil jednotlivé úseky a vsadil na čtyřku Mareček, Štvrtecký, Mikuláš Karlík a Václavík.

Milukáš Karlík
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Je to takové bezzubé od všech, nic pěkného," hodnotil Málek pro ČT sport české střelecké výkony.

Karlíkovi se s Krčmářem, Davidovou a Jislovou povedla v Östersundu smíšená štafeta, v níž byli Češi pátí. Bodovat ale zatím dokázal pouze šestatřicátým místem ve stíhačce, kde nechal čtyři chyby. V Hochfilzenu už se však do nejlepší šedesátky po sprintu nedostal.

Na úvod sezony před týdnem dominovali ve štafetě favorizovaní Norové, kteří ve Světovém poháru mužskou štafetu ovládli již podeváté za sebou. A poté, co předvedli totální show ve stíhačce, jelikož se umístili na prvních čtyřech místech, nenasvědčuje nic tomu, že by se na této pozici mělo něco měnit.

Norové zvítězili v Östersundu dvacet sekund před Francií. Třetí skončili Němci, a to i bez nejlepších dvou mužů vytrvalostního závodu Romana Reese a Justuse Strelowa.

Také u čtyřky Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová, která dojela v první štafetě ročníku elitního seriálu šestá, dojde ke změně.

Nikoli však personální, ale úsekové. Jislová s Charvátovou, která minule musela na dvě trestná kola, se totiž prohodí. Nedařilo se ani Davidové, která musela ve štafetě kroužit jednou a její střelecká forma se zatím od té doby příliš nezměnila. 

Z českého kvarteta pak byla ve stíhačce v Hochfilzenu nejhorší, když na každé položce jednou chybovala, ale posunula se aspoň na bodovanou 35. pozici.

"Střelnice je teď můj největší kámen úrazu. Vleže mi nepadají první rány celou sezonu, jsou hrozně nízko a já vůbec nevím proč. Mrzí mě to, protože si nejsem vědoma chyb. Fakt musím stát nohama na zemi. Za jedna je teď pro mě úspěch, protože nejsem schopna střílet dobře," hodnotila sebekriticky Davidová.

Nejlepší Češkou byla Voborníková, která se blýskla přesnou střelbou a posunula se o pět míst na jedenáctou příčku, což je její druhý nejlepší výsledek v SP. V první dvacítce byly ještě Jessica Jislová a Lucie Charvátová. 

"Z těch čtyř nul jsem fakt nadšená, naposledy jsem je dala v závodě jako dorostenka. Takže pro mě naprosto skvělý. Zaplaťpánbůh za to, protože na trati jsem fakt umírala. Díky střelbám jsem se mohla dostat na jedenácté místo," přiznala Voborníková v rozhovoru pro ČT sport poté, co se postarala o druhý nejlepší český výsledek v aktuální sezoně SP po desátém místě Jislové v pátečním sprintu.

"Na to, jak se mi tady vždycky špatně závodilo, tak jsem fakt překvapená. Musím si odpočinout, protože na trati jsem se hodně trápila, ale na štafetu se těším moc. I zbytku holek se to povedlo, kéž by se nám to povedlo i v neděli," přála si Voborníková.

O druhé vítězství v sezoně budou usilovat Norky. Druhé byly v Östersundu domácí Švédky, třetí Němky. Oproti sobotě se v Hochfilzenu mírně oteplí, předpověď hlásí oblačno a čtyři stupně nad nulou.

SP bude pokračovat příští týden v Lenzerheide, kde jsou na programu opět sprinty, stíhačky a poprvé v sezoně také hromadné starty. Právě ve Švýcarsku svede Krčmář boj o masák. Poté již bude první trimestr sezony minulostí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články