Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Štafetu biatlonistů v Ruhpoldingu zvládli nejlépe Norové, Češi dojeli na 8. místě

Ruhpolding - Světový pohár biatlonistů v německém Ruhpoldingu pokračoval mužskou štafetou. V závodě dominovali stejně jako loni Norové, na stupně vítězů je doprovodily čtveřice Ruska a Rakouska. České kvarteto ve složení Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík, Michal Krčmář a Ondřej Moravec muselo jít na jedno trestné kolo, desetkrát dobíjelo a v cíli z toho bylo osmé místo. Ženy jedou štafetu v neděli, v sobotu jsou na programu závody s hromadným startem. Kompletní víkendový program odvysílá v přímých přenosech ČT sport a náš web.

Finišmen norské štafety Emil Hegle Svendsen
zdroj: ČTK/DPA autor: Matthias Balk

Čeští muži v prosincovém závodu v Hochfilzenu zaznamenali 16. příčkou jedno z nejhorších umístění v historii, a také proto nastoupili v obměněné sestavě a s přeházenými úseky. Oproti nevydařenému závodu v Rakousku zůstal tentokráte na svém místě pouze finišman Moravec.

Štafetu rozjel Šlesingr pomaleji a po dvou dobíjeních při střelbě vleže předával Krupčíkovi na dvanácté pozici. Nový muž české štafety, jenž v sestavě nahradil trápícího se Jaroslava Soukupa, na poslední chvíli na stojce odvrátil trestné kolo a v cíli svého 7,5 km dlouhého úseku byl jedenáctý. Po polovině závodu se však odstup Čechů na nejlepší vyšplhal už na dvě minuty.
 
Na třetím úseku se rehabilitoval za Hochfilzen Krčmář, jenž v Rakousku šel na dvě trestná kola a připravil českou štafetu o veškeré šance na úspěch. V Ruhpoldingu ale potvrdil výbornou aktuální formu, navázal na desáté místo ve vytrvalostním závodě a s pouhým jedním dobíjením vestoje vytáhl tým na sedmou pozici.

Očekávaný Moravcův posun vpřed pořadím zhatily nepříznivé podmínky na střelnici

Nejlepší český biatlonista posledních let se musel vleže vyrovnávat s prudkými poryvy větru a zaplatil za to trestným kolem. Vestoje byl Moravec tradičně rychlý a bezchybný a svedl v cílové rovince souboj o sedmé místo s Italem Dominikem Windischem, jenž ho o tři desetiny sekundy porazil.
 
Norsko v sestavě Ole Einer Björndalen, Johannes Thingnes a Tarjei Böové a finišman Emil Hegle Svendsen porazilo o 14,6 sekundy Rusko. Třetí Rakousko ztratilo 35,8 sekundy, Češi 2:46,3 minuty.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu:

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Norsko (Björndalen, J. Bö, T. Bö, Svendsen) 1:17:05,0 (0 tr. kol+12 dobíjení), 2. Rusko (Volkov, Garaničev, Cvetkov, Šipulin) -14,6 (0+6), 3. Rakousko (Grossegger, Eberhard, Eder, Landertinger) -35,8 (1+7), 4. Francie -55,9 (1+9), 5. Německo -1:51,4 (3+9), 6. USA -2:31,1 (0+8), 7. Itálie -2:46,0 (1+10), 8. ČR (Šlesingr, Krupčík, Krčmář, Moravec) -2:46,3 (1+10).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články