Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štafetě v mrazu a větru vládli Norové, Krupčík a spol. byli šestí

Mráz, devatenáct stupňů pod nulou, nepříjemný vítr, který při vysoké vlhkosti ještě snižoval pocitovou teplotu, to byla v kanadském Canmore kulisa čtvrté štafety letošního Světového poháru biatlonistů na 4x7,5 km. Ta se českému celku, který startoval v sestavě Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Adam Václavík a Tomáš Krupčík, přes špatný začátek nakonec celkem povedla – skončil šestý. Zvítězili Norové, kteří se ale dlouho přetahovali o vedení s Francií, třetí bylo Rusko, čtvrtí Němci a páté Rakousko.

Tomáš Krupčík a Adam Václavík
zdroj: ČTK/PR autor: Petr Slavík, Český biatlon

Česká čtveřice nabrala velkou ztrátu už na prvním úseku, kde Šlesingr musel čtyřikrát dobíjet a běh mu také moc nechutnal, takže na v té době vedoucí Francouze ztratil téměř dvě minuty. Krčmář byl úspěšnější. Na každé střelbě jednou dobíjel a posouval se vpřed, kde vládli startovnímu poli Norové před Francouzi.

Krčmář předával Václavíkovi na jedenácté pozici a po svém úseku byl celkem spokojený. "Není to stoprocentní, ale za čas jsem rád. Snažil jsem se tlačit na pilu, v mrazu rychle docházejí síly. Konečně mám ze závodění radost, konečně jsem to já. Jsem na dobré vlně. S mrazem se dokážu vypořádat a těším se na další závody," popsal pocity ze závodu.

Václavík po první bezchybné střelbě postoupil na osmé místo, ale vestoje mu to už nešlo tak dobře, musel na trestné kolo a klesl o místo zpět. Finišmanu Krupčíkovi nakonec předával devátý s poměrně nadějným odstupem za Slováky, Estonci a Kanaďany. "S tou stojkou spokojený nejsem," řekl Václavík a dodal: "Moc příjemné to v tom mrazu a větru nebylo."

Krupčík se nenechal rozhodit – rychle běžel, výborně střílel a se dvěma nulami na střelnici posunul české kvarteto až na pátou příčku. O tu nakonec ve finiši s Rakušanem Eberhartem přišel, ale i tak nescházelo moc, aby tým zopakoval čtvrtou příčku z Oberhofu.

"Šesté místo je pro nás výborné," řekl trenér Zdeněk Vítek pro ČT. "Vyzdvihl bych výkon Tomáše, dal pět na pět a výrazně štafetě pomohl," dodal.

SP v biatlonu v Canmore (Kanada):

Štafety - Muži (4x7,5 km): 1. Norsko (Birkeland, Christiansen, Bjöntegaard, J.T. Bö) 1:16:36,6 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Francie (Guigonnat, Jacquelin, S. Fourcade, Fillon Maillet) -1:10,4 (0+8), 3. Rusko (Garaničev, Latypov, Loginov, Povarnicyn) -1:48,4 (0+9), 4. Německo -2:48,6 (3+12), 5. Rakousko -3:22,2 (3+11), 6. Česko (Šlesingr, Krčmář, Václavík, Krupčík) -3:23,5 (1+9).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články