Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sprinty v Idre vyhráli Begue a Hoegbergová, Češi nestříleli přesně

Druhý sprint první zastávky biatlonového IBU Cupu ve švédském Idre ovládli Francouz Aristide Begue a Švédka Elisabeth Hoegbergová. Begue potvrdil dobrou formu z úvodního čtvrtečního sprintu, ve kterém skončil druhý. V Idre zastřílel čistě, navíc svůj výkon podpořil sedmým běžeckým časem. Českým závodníkům se nedařilo především na střelnici, nejlépe skončili na 39. místě Jakub Štvrtecký a na 42. místě Ludmila Horká.

Jakub Štvrtecký
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V Idre vládlo dopoledne větrné počasí a jediní tři čistí střelci se seřadili na stupních vítězů. Čtyřiadvacetiletý Begue porazil druhého Reitera o 22 sekund, na dalšího Němce Strelowa naběhl dokonce 28 sekund. V celkovém hodnocení IBU Cupu je s velkým náskokem první před Rusem Antonem Babikovem, kterému tři chyby na střelnici stačily jen na šestnáctou příčku.

Štvrtecký se blýskl pátým časem na trati, ale jeho ambice pohřbila nepovedená střelba, na položce vleže udělal dvě chyby a vestoje pak trefil pouze jeden terč. Milan Žemlička zastřílel se třemi chybami, ale umístil se až na prvním nebodovaném 41. místě. Poslední Čech na trati Ondřej Hošek skončil 57.

"V celém závodě se nám povedly jen dvě tři věci. Kuba Štvrtecký zvládl běžeckou část v pátém nejlepším čase, Milan Žemlička zastřílel bezchybně vleže, a i přes nevydařené vystoupení postoupili všichni kluci do nedělního stíhacího závodu," hledal trenér Aleš Ligaun obtížně pozitiva.

V závodě žen vítr ustal, čistých střeleb bylo přesto poskrovnu. Nejlépe si vedla Švédka Elisabeth Hoegbergová, která není cizinkou ani v závodech Světového poháru. Na střelnici chybovala jednou vestoje, navíc byla i nejrychlejší na trati a druhou Nadine Horchlerovou z Německa převálcovala, do stíhacího závodu si na ni ponese náskok 46 sekund. Třetí skončila bezchybná Ukrajinka Nadiia Bielkinová.

Ludmila Horká závod rozjela svižně, vleže chybovala pouze jednou a držela naději na dobré umístění. Jenže stejně jako Štvrtecký nezvládla stojku, při níž nasázela čtyři chyby, a v závodě skončila 42. Anna Tkadlecová střílela podstatně lépe, se dvěma chybami a pomalejším během se umístila 53. Povedený střelecký závod absolvovala třetí ČeškaTereza Vinklárková, nula jí stačila na 48. místo.

"Lída rozjela závod výborně, ale po jednom zaváhání vleže totálně zkazila stojku. Čtyři chyby v jedné položce to je výsledek, se kterým se závodí opravdu hodně obtížně," povzdychl si trenér žen Tomáš Kašpar

Vítězka prvního sprintu Ingela Anderssonová ze Švédska vyběhne do stíhacího závodu jako třináctá se ztrátou jedné minuty a 22 sekund na svou krajanku. Novou ženou ve vedení seriálu se stala Ruska Anastasiia Morozovová, která byla v dosavadních závodech třetí a čtvrtá.

IBU Cup bude v Idre v neděli pokračovat stíhacími závody. Do těch by mělo nastoupit všech šest českých biatlonistů.

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články