Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Sprintu biatlonistek v Ruhpoldingu vládla Tandrevoldová, Charvátová byla osmá

Norská biatlonistka Ingrid Tandrevoldová byla nejlepší ve sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu. O víc než osmnáct sekund porazila druhou Švédku Monu Brorssonovou. Třetí byla Italka Lisa Vittozziová. Z české čtveřice zvládla závod na 7,5 km nejlépe nejzkušenější Lucie Charvátová, která s jednou chybou ve střelbě, dokončila závod na osmém místě. Do stíhacího závodu postupily i další Češky, bezchybná střelkyně Tereza Voborníková, která skončila devatenáctá. Jessica Jislová z jednadvacátého místa i šestačtyřicátá Markéta Davidová. 

Bronzová medailistka ze sprintu na MS 2020 Charvátová vyrovnala nejlepší český výsledek v sezoně. Na osmém místě také dojel v prosincovém závodě s hromadným startem v Lenzerheide Michal Krčmář. Nejlepšími ženskými výsledky byly dosud devátá místa Voborníkové a Davidové.

"Je to krásné. I na ta svá stará kolena jsem prostě ještě jela. Mám z toho obrovskou radost," řekla pro Českou televizi Charvátová, která měla také sedmý běžecký čas. "Měla jsem zatmění. Od začátku jsem jela rychle, bála jsem se, že jsem to přepálila. Trochu jsem kontrolovala tepy před střelbou. To jsem ještě pohlídala a v posledním kole jsem jela, seč mi síly stačily," doplnila.

Charvátová vstupovala do závodu až s číslem 87, od začátku se ale prezentovala rychlým během. Po bezchybné střelbě vleže figurovala na sedmém místě a před závěrečnou stojkou byla šestá. O další posun ji však připravila chyba na čtvrtém terči. Od vítězné Tandrevoldové dělilo Charvátovou v cíli 47,5 sekundy, na stupně vítězů ztratila česká biatlonistka bezmála půlminutu.

Dařilo se i třiadvacetileté Voborníkové, která zajela podruhé v sezoně střelecky bezchybný sprint. Poprvé se jí to povedlo v Lenzerheide. "Na to, jak se mi v Ruhpoldingu nikdy moc nedařilo, jsem z těch dvou nul překvapená. Dnes jsem to podcenila, jela jsem dost nalehko. Celkově jsem dost mrzla, byla zpomalená a zatuhlá. Jak jsem maličká, tam mi ten profil tratí moc nesedí. Snažila jsem se, jak to šlo, a ty dvě nuly mi dost pomohly," podotkla Voborníková.

Davidová chybovala už na první položce, kde minula poslední terč. Bezchybná nebyla ani vstoje a potřetí ve sprintu v této sezoně nebodovala.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo) – sprint:

Ženy (7,5 km): 1. Tandrevoldová (Nor.) 19:25,4 (0), 2. Brorssonová (Švéd.) -18,2 (0), 3. Vittozziová (It.) -19,0 (0), 4. Jeanmonnotová (Fr.) -24,8 (0), 5. E. Öbergová (Švéd.) -33,9 (2), 6. Hettichová-Walzová (Něm.) -35,0 (0), ...8. Charvátová -47,5 (1), 19. Voborníková -1:03,3 (0), 21. Jislová -1:09,4 (1), 46. Davidová (všechny ČR) -1:55,6 (2).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 21 závodů): 1. Braisazová-Bouchetová (Fr.) 621, 2. Tandrevoldová 591, 3. E. Öbergová 518, 4. Vittozziová 516, 5. Simonová (Fr.) 469, 6. Preussová (Něm.) 465, ...20. Voborníková 164, 22. Jislová 136, 28. Davidová 117, 34. Charvátová (všechny ČR) 94.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články