Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sprint v Alpách svědčil nejlépe Elviře Öbergové, Jislová s Davidovou až ve třetí desítce

Pálila přesně a byla nejrychlejší. Elvira Öbergová šponuje formu do Pekingu, což dokázala ovládnutím sprintu na 7,5 kilometru v Ruhpoldingu. Má tak další zisk prvního místa v biatlonovém Světovém poháru. Z Češek byla nejlepší Jessica Jislová, když obsadila 21. místo. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistek SP v Ruhpoldingu

Bezchybná Jislová měla ze své střelby radost. "Střelnice vypadá, že je jednoduchá, ale tak lehké to není. Mám radost, že se mi to povedlo. Z běhu jsem měla po Oberhofu respekt, ale cítím se lépe než minulý víkend. Trať mi i vyhovuje víc, jsem spokojená. Musím pochválit lyže, které mi jely fakt suprově," vyprávěla v rozhovoru pro ČT sport.

Počasí panovalo příznivé, bez většího větru i přeháněk. V Chiemgau Areně bylo ale pusto a prázdno. Kvůli pokračující pandemii se do ochozů diváci nedostali – stejně jako před týdnem v Oberhofu. A podobně tomu bude i v následujícím dílu SP, který bude hostit Anterselva.

Už už to vypadalo, že Marte Olsbuová Roeiselandová si připíše další triumf v rámci sprintu, ale Švédka Elvira Öbergová byla velmi proti. Stejně jako Norka nepokazila na střelnici ani ránu, po trati ale letěla o poznání výrazněji, když si připsala nejrychlejší čas a v cíli měla pohodlný náskok více než 20 vteřin.

Pro dvaadvacetiletou Öbergovou se jedná o třetí sezonní triumf po vítězství v masáku a stíhačce v Annecy před vánočními svátky. Öbergová zažívá průlomovou sezonu, celkově se v tomto ročníku dostala na stupně vítězů už šestkrát. 

Elvira Öbergová
zdroj: ČTK/AP

Dorothea Wiererová odsunula Bělorusku Džinaru Alimbekavovou a skončila třetí za Roeiselandovou, což je tak první umístění Italky na stupních vítězů v ročníku elitního seriálu.

"Nebyl čas moc něco dělat, ale snažila jsem se hlavně hodně odpočívat, regenerace, masáže a tak. Abych to co nejvíc podpořila. Není to stoprocentní, ale posun od Oberhofu cítím a za to jsem ráda," dodala Jislová.

Pro sedmadvacátou Markétu Davidovou se jednalo o těžký závod, i když zkazila pouze jednu ránu. "Na druhou stranu asi jeden z nejlepších závodů tady. Nevím proč, ale nesedí mi to tu, vždycky se tu hrozně trápím. Dnes taky, ale bylo to o chlup lepší," přemítala Davidová.

"Přišlo mi, že to moc neodjíždělo. Nevím, zda to bylo sněhem, nebo mnou, ale úplně dobrý pocit z toho nemám. Střelnice je jednoduchá, ale na druhou stranu těžká. Moc nefouká, rychle se střílí, ale dnes byla čitelná," doplnila česká jednička, která byla dosud v Ruhpoldingu nejlépe osmadvacátá ze sprintu před pěti lety.

Jessica Jislová
zdroj: ČTK/AP

Do nedělní stíhačky se dostaly ještě Lucie Charvátová (na bodech s dvěma chybami byla 39.) a Eva Puskarčíková (jedna chyba a 56. příčka). Tereza Voborníková se netrefila pouze jednou, v kombinaci s během z toho bylo 62. pozice.

"Je to takový můj kolorit, o ležku se můžu v poslední době opřít, na stojce očekávám, co z toho bude. Necítila jsem se špatně, necukala jsem sebou, poloha byla stabilní. Nakonec to dopadlo se dvěma trestnýma kolama," prohlásila Charvátová.

Ruhpolding patří k jejím oblíbeným destinacím. "Závod to byl opravdu těžký, ani běžecká stránka nebyla z mého hlediska ideální," dodala.

SP v Ruhpoldingu pokračuje čtvrtečními sprinty biatlonistů na 10 kilometrů, dál přijdou na řadu štafety a program v Německu ukončí stíhací závody.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo), ženy - sprint (7,5 km):

1. E. Öbergová (Švéd.) 19:45,2 (0 tr. okruhů), 2. Röiselandová (Nor.) -21,6 (0), 3. Wiererová (It.) -29,7 (0), 4. Alimbekavová (Běl.) -30,2 (0), 5. Braisazová-Bouchetová (Fr.) -40,0 (1), 6. Hauserová (Rak.) -42,1 (0), 7. Bescondová (Fr.) -48,2 (0), 8. Mironovová (Rus.) -50,9 (0), 9. Perssonová -55,9 (0) a Brorssonová (obě Švéd.) -55,9 (1), ...21. Jislová -1:21,3 (0), 27. Davidová -1:31,3 (1), 39. Charvátová -1:50,4 (2), 56. Puskarčíková -2:18,2 (1), 62. Voborníková (všechny ČR) -2:22,8 (1).

Průběžné pořadí SP (po 12 z 22 závodů): 1. Röiselandová 591, 2. E. Öbergová 509, 3. Alimbekavová 461, 4. H. Öbergová (Švéd.) 434, 5. Hauserová 420, 6. Solová (Běl.) 379, ...10. Davidová 305, 19. Jislová 204, 59. Puskarčíková 30, 64. Charvátová 23, 75. Vinklárková (ČR) 12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články