Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sprint, tlak a řev. Moravce a Soukalovou čeká v netradiční exhibici zkouška nervů

Praha – World Team Challenge - to je exhibiční klání smíšených biatlonových dvojic, na kterém se premiérově představí český tým ve složení Ondřej Moravec a Gabriela Soukalová. Vedoucí žena světového poháru si tak před olympiádou v Soči může vyzkoušet, jaké to je střílet za burácení tribun, na kterých bude padesát tisíc diváků. Závody se totiž uskuteční na fotbalovém stadionu Auf Schalke v německém Gelsenkirchenu. Netradiční biatlonový podnik sledujte exkluzivně na našem webu: od 18:05 závod s hromadným startem, v 19:05 pak stíhačku.

Gabriela Soukalová na střelnici
zdroj: ČTK/AP autor: Marie Birk

Deset párů ze sedmi zemí se utká přímo na ploše bundesligového Schalke 04, kam pořadatelé už od roku 2002 pravidelně před příchodem nového roku navezou tuny sněhu konkrétně pro tuto akci. "Biathlon auf Schalke" divácky táhne a nejinak tomu bude i letos. Němečtí fanoušci jsou známí svou silou hnát biatlonisty na nejvyšší stupeň otáček. "Doufám, že se z toho nesesypeme," utrousil Ondřej Moravec.

Soukalová trávila svátky v Rakousku, odloučená od známých a rodiny. Nechtěla po kontaktu s příliš mnoho lidmi zbytečně onemocnět a zkomplikovat si tak přípravu na vrchol roku. Německá exhibice je spíš odreagování, ale důležitý test s ostrými sprinty v kombinaci s bleskovou střelbou. "Bude to zkouška tlaku, ta nejlepší zkouška pro olympiádu. Snad tam prolomím i své nešťastné exhibice, které mi dosud zatím nevycházely, a snad to Ondrovi nezkazím," řekla medailová naděje pro Soči.

Moravec pobyl přes Vánoce na Šumavě a i on si chce zkusit, zdali dokáže ukočírovat svou mysl za vřískotu diváků. Poměrně dobrou zkušenost má. Letos na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě dovezl smíšenou štafetu k bronzu. Tlak tam nebyl malý. "Něco tak velkého jsem dosud neabsolvoval, uvidíme, jak na to budeme reagovat. Každopádně to ale bude super zážitek a správná zátěž na olympiádu," uvedl sedmnáctý muž seriálu světového poháru.

Týmy pro exhibici "Biathlon auf Schalke":

Německo: Henkelová, Birnbacher

Rusko: Jurlovová, Čudov

Německo: Dahlmeierová, Graf

Norsko: Bergerová, L´Abée-Lund

Norsko: Welleová-Strandová Hornová, Svendsen

Česko: Soukalová, Moravec

Ukrajina: Pidrušná, Deryzemlja

Slovinsko: Gregorinová, Fak

Rakousko: Hauserová, Landertinger

Itálie: Wiererová, Hofer

Zdroj
ČT sport, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články