Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sprint svědčil nejlépe bezchybné Röiselandové, Davidová byla ve druhé desítce

S nevyzpytatelnou střelnicí ve Vysočina Areně si poradila na výbornou a rychlým během si dojela pro jednoznačný triumf. Ženský sprint v rámci Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě opanovala Norka Marte O. Röiselandová před krajankou Ingrid L. Tandrevoldovou, třetí skončila Anais Chevalierová-Bouchetová z Francie. Z české pětice byla nejlepší Markéta Davidová s dvěma nepřesnostmi na 16. místě.

Zatímco ostatní se na střelnici trápily a například švédské sestry Elvira a Hanna Öbergovy si úplně pokazily rozjezd závodu a na první položce minuly hned třikrát, Röiselandová předvedla naprosto přesnou střelbu jak vleže, tak vestoje, a nakonec pohodlně zvítězila o dvacet sekund. Z první desítky vyčistily všechny terče kromě vítězky a páté Němky Vanessy Voigtové už jen sedmá Lisa T. Hauserová z Rakouska.

Česká reprezentace měla v závodě hned pět želízek v ohni. Po zranění se vrátila v dobrém světle Jessica Jislová, která zastřílela čistě, ale s pomalejším během dokončila až v páté desítce. "Zranění jsem necítila, uvidíme, co to udělá zítra," uvedla Jislová. "Diváci mě tlačili," ocenila početné české publikum.

Tereza Voborníková s Terezou Vinklárkovou prožily na Vysočině premiéru mezi nejlepšími biatlonistkami. "Nestřílelo se mi tady celý týden vůbec dobře. Zpětně mě mrzí ležka. Běžecky to zas tak špatné nebylo, ale bohužel ta střelba," hodnotila po třech chybách Voborníková.

Jak závod probíhal

Start vyšel skvěle Italce a jedné z favoritek Lise Vittozziové, která dlouho po první střelbě vedla. Poté ji v přesné střelbě napodobila krajanka Dorothea Wiererová, ale obě Italky na mezičase předběhla Röiselandová a do pomyslného čela už nikoho nepustila.

Také druhá položka patřila Norce a na výjezdu měla pohodlný náskok 23 sekund, který v dobrém tempu uhájila. Doběh závodu vyšel zejména Chevalierové-Bouchetové, Francouzka nakonec poskočila ze šestého místa po druhé zastávce na stadionu až na bronzovou příčku. Wiererová byla ve finiši čtvrtá, Vittozziová osmá.

Davidová si pokazila sprint jednou chybou na každé položce a na vítězku ztratila 68 sekund. Voborníková doběhla 41., Jislová 44. Lucie Charvátová rozjela závod z českých reprezentantek nejlépe, když vleže ani jednou neminula, problémy však nastaly na stojce, po které musela na tři trestná kola a obsadila 49. místo. Vinklárková předvedla přesný opak a skončila na 75. příčce.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Ženy - sprint (7,5 km): 1. Röiselandová 19:28,4 (0 tr. okruhů), 2. Tandrevoldová (obě Nor.) -20,5 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -29,3 (1), 4. Wiererová (It.) -35,4 (1), 5. Voigtová -36,7 (0), 6. Herrmannová-Wicková (obě Něm.) -38,5 (1), ...16. Davidová -1:08,2 (2), 41. Voborníková -1:50,4 (3), 44. Jislová -1:53,9 (0), 49. Charvátová -2:05,8 (3), 75. Vinklárková (všechny ČR) -3:13,6 (3).

Průběžné pořadí (po 15 z 21 závodů): 1. Simonová (Fr.) 843, 2. E. Öbergová (Švéd.) 735, 3. Vittozziová (It.) 675, 4. Wiererová 653, 5. Herrmannová-Wicková 628, 6. Tandrevoldová 552, ...8. Davidová 520, 30. Jislová 134, 53. Voborníková 50, 77. Václavíková 2, 78. Charvátová 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články