Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sprint navnadil: Češky jdou do štafety, Švrtecký si může ve stíhačce vylepšit maximum

Páteční sprint v Hochfilzenu se velmi vydařil českým biatlonistkám. Všechny bodovaly: Lucie Charvátová zazářila šestým místem, jen Markéta Davidová mohla smutnit po pádu. Výsledek nikoli nenadějný s výhledem pro štafetu. Muži mají na programu stíhací závod. Jako první do něj vyrazí Johannes Bö. Na startu budou také Jakub Štvrtecký, který vyrazí z devětadvacáté pozice, Ondřej Moravec s číslem 32 a Michal Krčmář se čtyřicítkou. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz od 11:30 a 14:25.

Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková v Hochfilzenu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Podle sprintu by se dalo usuzovat, že kvarteto českých biatlonistek ve složení Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková by nemuselo hrát na trati v rakouském areálu druhé housle.

Charvátová si po čtyřech letech připomněla, jaké to je být na rozšířeném pódiu. Šesté místo jí dodalo optimismus. "Hochfilzen je místo, kde to miluju," shrnula.

Skvěle zajela i sedmnáctá Jessica Jislová, která na náročné střelnici ani jednou nechybovala. Na trati se cítila výborně, v prvním kole zdatně stíhala rychlou Němku Denise Herrmannovou. "Ještě jsem si říkala, že odpočívám," podotkla spokojená Jislová.

Češky vyrazí do závodu ze třetí řady s číslem 8. Před nimi bude řada velkých favoritek. Ani ne před týdnem kralovaly v Östersundu Norky před senzačními Švýcarkami a silnými Švédkami. Němky byly čtvrté a tentokrát budou rozhodně chtít napravit fiasko z krátkého závodu, ve kterém ani jedna nebodovala.

Stíhačka mužů bude bez účasti Michala Šlesingra a Adama Václavíka. Oba se nevtěsnali vinou nepřesné střelby do první šedesátky. Zato Štvrtecký si vylepšil kariérní maximum, a to minul tři terče. Běhá mu to znamenitě, na trati byl v pátek třináctý nejrychlejší.

Ze čtyřicáté pozice vyrazí Krčmář, který má tenhle typ kontaktního závodu rád. O osm míst před ním Moravec. Bude to bitva uprostřed velkého chumlu. Klíčem k úspěchu bude jako obvykle přesná střelba. "Pokusím se posunout dopředu. Se sprintem jsem spokojený. Asi bych si přál jet o půlminuty rychleji, ale postupně," uvedl Moravec s pokorou po pátečním klání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články