Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

SP v biatlonu opět na značkách. Koukalová vyhlíží Jižní Koreu s úsměvem

Praha/Pchjongčchang – Gabriela Koukalová sice už delší dobu tvrdí, že Laura Dahlmeierová letos není k překonání, naděje však existuje vždycky. Mistryně světa ze sprintu ztrácí na suverénní Němku v souboji o velký křišťálový glóbus po Hochfilzenu v průběžném pořadí 46 bodů. Koukalová je každopádně ráda, že kolotoč Světového poháru se opět roztáčí naplno. A navíc v dějišti příštích olympijských her v Pchjongčchangu. "Těším se," prohlásila. Přímé přenosy a podrobné zpravodajství sledujte od čtvrtka do neděle na ČT sport a webu ctsport.cz.

Mistryně světa Gabriela Koukalová
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

Z mistrovství světa přivezla Koukalová tři medaile – zlato, stříbro i bronz. Je ráda, že hlavní cíl sezony dobře zvládla, přestože Dahlmeierová byla ještě lepší. "Ale spokojená jsem," uvedla Koukalová. Teď už se těší na Jižní Koreu, kam s celým biatlonovým týmem dorazila v úterý po v podstatě denním letu. Na aklimatizaci tedy příliš času není, první závod - sprint žen na 7,5 km, startuje už ve čtvrtek ve 12:05 SEČ.

Kdo naopak atraktivní asijskou destinaci vynechal, je stříbrný medailista z vytrvalostního závodu MS Ondřej Moravec, který dal kvůli zdraví raději přednost druholigovému IBU Cupu. A šéftrenér Ondřej Rybář se zase vypraví až příští týden na Světový pohár do finského Kontiolahti.

Neodcestovali ani Simon Schempp, který kvůli nemoci nesmí lyžovat, nebo také Emil Hegle Svendsen či Vanessa Hinzová.

Vraťte se ještě na okamžik na nedávno skončené mistrovství světa:

Krev do žil žene Koukalové zejména natěšení na pohodovou atmosféru. "A se vším, co k tomu patří. Užiju si to," dodala závodnice, která v Pchjongčchangu zatím, stejně jako Michal Krčmář, nikdy nebyla. Alespoň tak nasaje to, co ji příští rok v únoru čeká. Potká se i s Dahlmeierovou, o níž Koukalová prohlašuje, že letos jede "hroznou ligu".

Třiadvacetileté rodačce z Ga-Pa, která před dvěma týdny přivezla z Hochfilzenu neuvěřitelných pět zlatých medailí, dodává sportovní pohodu nejspíš i um zkrátka a dobře vypnout. "Když je na mistrovství světa volný den, dělám něco úplně jiného, než biatlon. Nelyžuju, jdu od toho pryč a mám čas na jiné věci," poodkryla.

Laura Dahlmeierová s celou svou sbírkou medailí
zdroj: Twitter autor: Evgeny Tumashov

Ve volném čase se Dahlmeierová ráda věnuje horolezectví. "Jo, mám to moc ráda. Speciálně lezení. Když mám hodně času, tak se tomu věnuji. Není to věc na fyzičku, ale hlavně na psychiku. Když uděláte chybu v horách, je to trochu rozdíl, než na střelnici," zdůraznila.

Kaisa Mäkäräinenová souhlasí. Člověk podle ní musí dělat i něco jiného. Zejména kvůli hlavě. "Psychika je velmi důležitá a je dobré neviset jen na biatlonu. Loni jsem nic jiného nedělala," uvedla Finka, která loni postavila s přítelem, jenž ji zároveň trénuje, dům.

"Nejen, že jsem myslela na něco jiného, ale konečně se teď navíc cítím jako doma," dodala Mäkäräinenová, která je v průběžné klasifikaci třetí, má o 81 bodů méně než druhá Koukalová. Obě dvě ale mohou výrazně promluvit do malých glóbů za jednotlivé disciplíny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články