Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Soukup omylem vjel na trestné kolečko a po závodě si zanadával

Nové Město na Moravě – "Už jsem to vstřebal, ale pěkně jsem si zanadával," hodnotil Jaroslav Soukup své účinkování ve stíhačce. Český biatlonista, který neprožívá dvakrát povedenou sezonu, tentokrát dokonce omylem zamířil na trestné kolečko, i když na střelnici neudělal chybu.

Jaroslav Soukup
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Po sprintu vyrazil Soukup na trať 25. a na první střelbě vleže mířil přesně. Jaké bylo pro komentátory překvapení, když si na mezičasu při výjezdu ze střelnice výsledkově nepolepšil, naopak vypadl z třicítky. Vysvětlení? Zamířil zbytečně na trestné kolo.

"Podmínky byly hodně náročný, čerstvý sníh byl hrozně pomalý. Byl jsem z toho úplně hotovej a bohužel i hlava," vysvětlil. "Já blbec se zamotal a šel automaticky na trestné kolo. Nechápu to. V půlce jsem se vrátil, ale byla to velká ztráta."

Soukupovi se stalo něco podobného poprvé v kariéře. "Zase novinka, letos už druhá", řekl s připomínkou prosincového závodu v Hochfilzenu, kde poprvé v životě střílel do terčů jinému soupeři. "Letos si všechno užívám," usmál se hořce a raději ani nechtěl přemýšlet nad dalšími hloupostmi, které se mu ještě nestaly.

Přesto mohl z Nového Města na Moravě odjet s něčím pozitivním. Ve stíhacím závodu udělal z 20 ran jen dvě chyby. "Škoda jich, ale je to slušný výsledek. Doufám, že brzy bude na střelnici nula," řekl Soukup. Ideální by bylo, kdyby měl přesnou mušku za měsíc na mistrovství světa v Kontiolahti. "Jo, jo, jasně. Snaha bude," slíbil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články