Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Soukup: Když člověk slyší na střelnici to brečení, ještě víc ho to sejme

Nové Město na Moravě – Na světovém šampionátu v Novém Městě v roce 2013 slavil Jaroslav Soukup ve Vysočina Areně bronzovou medaili ve smíšené štafetě. Po vleklém zranění to pro něj znamenalo těžce vybojovaný cenný kov. Teď ho čeká další nelehký boj: o to vrátit se stabilně do reprezentačního výběru pro závody Světového poháru. Přímý přenos sprintu mužů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Jaroslav Soukup
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Slyšel jsem, že tady bude hodně lidí, jsem na to zvědavý," řekl tradičně nevzrušeným hlasem po středečním tréninku Soukup. V aréně i na tratích by na každý závod mělo dorazit na třicet tisíc lidí.

Z hřmotných novoměstských třicetitisícihlavých tribun nervózní není. "Snažím se při střelbě na lidi nemyslet. Pořád se dívám na těch pět terčů a snažím se všechno udělat, jak mám, a nevnímám u toho publikum," uvedl rodák z Lomnice nad Popelkou. "Na střelbě to krotit musíme. Když člověk slyší to brečení, ještě víc ho to sejme," dodal.

Příjemná změna

Lámat hlavu si mohl Soukup spíše z nepřesvědčivých výsledků v závodech SP v Östersundu, kde se umístil dvakrát až za devadesátým místem. I proto vynechal další zastávku v Pokljuce a závodil v IBU Cupu v Itálii. "Byla to změna v rámci tréninku. Jsem za to rád, doufám, že tady to bude taky dobrý," řekl.

Teď dostal šanci v posledních závodech roku 2016 vše napravit. Pomoci by mu k tomu mohla i vzpomínka na mistrovství světa před třemi lety, kdy s mix štafetou vybojoval bronz. "Bylo to náročné po zranění, nebylo to jednoduché," zavzpomínal. Jinak se tím však nezaobíral. "Na medaile se nemyslí každý den," řekl Soukup.

Čtyřiatřicetiletý biatlonista si není jistý, jestli mu bronzová vzpomínka může pomoct, každopádně do sprintu chce jít na sto procent. Publikem se chce nechat vybičovat. "Dám do toho maximum, ale budu z toho hotovej," přiznal.

Stoprocentně odvedená práce a pak se uvidí. Soukup nechává budoucnost v dalších závodech SP na trenérech. "Nic jistého skoro nikdo nemá. Jsem tady, podám maximum a uvidíme, co dál," zdůraznil.

Středeční trénink mu svědčil, na střelnici udělal jen jednu chybu. "Známka formy to je, ale zítra se můžu probudit zase s jinou formou," dodal s obvyklým nadhledem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články