Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Soukalová o patálii s hůlkou: Už mě to nepřekvapuje, jsem prostě zmatkař

Ruhpolding - Biatlonistka Gabriela Soukalová rozdávala při slavnostním vyhlášení vítězů v Ruhpoldingu úsměvy, naplno si ale druhé místo z pátečního sprintu nevychutnala. Pouhé tři desetiny sekundy ji dělily od vítězství, které mohla slavit, kdyby po první střelbě neztratila hůlku, pro kterou se musela vracet. Když měla smolný okamžik a těsnou porážku od domácí Franzisky Hildebrandové komentovat, neskrývala rozmrzelost, jen pokrčila rameny a prohodila: "To jsem celá já, jsem prostě zmatkař. Mrzí mě to, štve mě to," uvedla vedoucí žena Světového poháru. Přímý přenos stíhacího závodu sledujte od 15:10 na ČT sport a našem webu, už ve 12:40 startuje závod mužů.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/DPA

Podobnou patálii přitom prožila už poněkolikáté v kariéře, naposledy v prosinci při stíhacím závodě v Hochfilzenu. "Už mě to snad ani nepřekvapuje. Snažím se, ale asi nemůžu prostě jen tak sama sebe přechytračit, když jsem taková," zoufala si. V Ruhpoldingu jinak předvedla skvělý výkon. Měla třetí nejrychlejší čas a bezchybnou a precizní střelbu. A ziskem medaile se postarala o to, že český tým si odveze pódiové umístění už ze čtrnáctého klání SP v řadě.

Soukalové pomohl vánoční odpočinek. "Hrozně jsem se těšila na start, což považuju za základ výsledku," řekla. Možná prý mohla v posledních týdnech víc trénovat, ale "tělo se prostě bránilo. Cítila jsem, že potřebuju přijít na jiné myšlenky, že potřebuju vypnout. Jsem ráda, že jsem nešla přes závit, odpočinula si a zůstala zdravá," radovala se.

Je nám líto, video expirovalo.
Soukalová skončila ve sprintu těsně druhá, Šlesingr finišoval osmý

Chuť závodit měla od prvních metrů a na jejím výkonu to bylo vidět. Na každém mezičasu vedla, prohrála až v závěrečných metrech. "Vnímám, že není dobré, když nejsem schopná zvládnout obyčejné věci jako normální lidi," vrátila se Soukalová k patálii s hůlkou. "Na druhou stranu mě ale těší, jak jsem to zvládla, jak jsem se koncentrovala na střelbu, neboť ještě ve čtvrtek bych na sebe nevsadila," podotkla. "Zjistila jsem, že dobře načasovaný odpočinek neznamená ztrátu formy," pousmála se.

Soukalovou ale překvapila vyrovnanost závodu, neboť první čtyři ženy se v cíli srovnaly v rozmezí tří sekund. "Nahuštěné je to neuvěřitelně. Dokládá to, že už i ženský biatlon je hodně vyrovnaný," konstatovala. Ve stíhacím závodu se pokusí nadějnou výchozí pozici zužitkovat v další velký výsledek. "Bude to hodně atraktivní pro diváky. A jako vždycky, tak i tentokrát rozhodne střelba. Mně určitě vyhovuje, že bude s kým jet, za kým se schovat a vyvézt. Je to určitě příjemnější, než když se člověk na trati bojí sám," dodala. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články