Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Soukalová jako na houpačce. Platí to o běhu i o střelbě, přiznala

Pokljuka (Slovinsko) Gabriela Soukalová nejprve podala bezchybný výkon ve sprintu a zvítězila, poté se střelecky trápila ve stíhacím závodě a skončila dvacátá, v dnešním závodě s hromadným startem pak vybojovala čtvrté místo. Soukalová zažila v Pokljuce velké výkyvy.

Gabriela Soukalová
zdroj: ISIFA/Gettyimages Editorial autor: Stanko Gruden/Agence Zoom

"Ano, jako na houpačce, přesně takové moje výkony jsou. Platí to o běhu i o střelbě," řekla Soukalová. "Na závěr to navíc byly ještě protipóly střelba se povedla a v běhu jsem se trápila. A právě na běhu budu muset mezi vánočními svátky hodně zapracovat," uvedla.

Čtvrté místo v posledním závodu před vánoční pauzou dvojnásobnou stříbrnou medailistku z olympiády v Soči potěšilo. "Jsem za to hrozně moc ráda. Ze začátku jsem se nikam nedrala, cítila jsem, že po běžecké stránce to nebude můj den. S ostatními jsem tam visela jako na provázku," popsala Soukalová. Ve špičce se držela pouze díky přesné mušce. "Věděla jsem, že se budu muset spolehnout na střelbu, což byl základ," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih hromadného závodu biatlonistek z Pokljuky

Možná jí k dobrému výsledku pomohla i typická roztržitost. Ráno si zapomněla lyžařské boty na hotelu. "To je hodně zajímavé, protože když je u mě všechno v pořádku, nic nezajedu. Pokud si ale svým zapomínáním a jinými příhodami rozhodím koncentraci, funguje to. Mám pak najednou méně předstartovního stresu."

Zastávka v Gelsenkirchenu

Chvíli poté, co projela cílem, obrátily se její myšlenky k blížícím se svátkům. Prožije je v Rakousku v oblíbeném biatlonovém centru. "Chci dobře zregenerovat a co nejvíce potrénovat běh," má Soukalová jasno. Předtím ji čeká malý výlet domů se zastávkou na vyhlášení ankety Sportovec roku.

Pobyt v Rakousku přeruší exhibicí v Německu. Společně s Ondřejem Moravcem se ve Veltins Areně, která je domovem fotbalistů Schalke 04, zúčastní v sobotu 27. prosince populárních závodů dvojic World Team Challenge. Čekají je nejen obtížní soupeři, ale také více než 50 tisíc fanoušků na tribunách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články