Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Soukalová dobírá antibiotika, závody v Pokljuce vynechá

Pokljuka – Světový pohár biatlonistů pokračuje od zítřka v Pokljuce. Na startu budou scházet dvě opory. Vedle stále nemocného Michala Šlesingra se nepředstaví ani dvojnásobná stříbrná medailistka z Her v Soči Gabriela Soukalová. Ve čtvrtek ve 12:25 startuje přímý přenos sprintu mužů, v 15:25 pojedou nejkratší trať ženy. Sledujte na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Česká jednička Soukalová vinou nemoci s největší pravděpodobností vypadne z boje o celkové prvenství ve světovém poháru. Momentálně jí patří čtvrtá příčka. V těchto dnech dobírá antibiotika, ještě v pondělí měla zvýšenou teplotu. "Šance, že by se představila alespoň v nedělním závodě s hromadným startem, vidím jako minimální," uvedl pro svazový web Ondřej Rybář. S výhledem na další podnik vyhlíží situace optimističtěji. "Jsem přesvědčen, že příští úterý už s námi odletí do Kontiolahti," dodal.

Kouč týmu žen Ondřej Šikola náhradu nehledal. "Bylo by to moc narychlo, protože do poslední chvíle jsme věřili, že se Gábina uzdraví. Nyní bude důležité, jakou děvčata ukážou kvalitu. Podle toho se rozhodneme, zdali další dvě kola světového poháru pojedeme ve čtyřech nebo v pěti," prohlásil.

Moravec i Vítková bojují o desítku

Ondřej Moravec má šanci udržet pozici v elitní desítce světového poháru, což ho motivuje. "Nezastírám, že naším společným cílem je top ten. Loni Ondrovi nejlepší desítka unikla až v posledním závodě sezony," připomněl Rybář. "Ondra ví, co chce, a jsem přesvědčený, že za tím i v závodech půjde," dodal reprezentační kouč.

Desítku chce udržet i Veronika Vítková, v klasifikaci SP osmá. "A to je před ní v pořadí ještě Ruska Starychová, která byla usvědčena z dopingu," upřesnil Šikola. "Pro všechny byla vrcholem sezony olympiáda. Nyní bude důležité, kolik každému zůstalo sil, fyzických i morálních. Z Veroniky cítím velké odhodlání," dodal.

Šlesingr možná zpátky do sezony nenaskočí

Stejně jako Soukalová bude ve Slovinsku z českého týmu chybět zkušený Michal Šlesingr, jehož zdravotní problémy pronásledují celou sezonu. Stále se potýká s následky prosincového zánětu průdušek. Není vyloučeno, že o zbytek sezony přijde.

Ve Slovinsku tak dostanou šanci především mladí závodníci. V týmu mužů jsou Vít Jánov a Lukáš Kristejn, v sestavě žen nechybí Lea Johanidesová. "Klukům jsme hodili rukavici. Věřím, že budou dobře namotivovaní a odvedou takové výkony, které se stanou jejich odrazovým můstkem do další sezony," řekl Rybář.

Pokljuce vládne zima

V Pokljuce jsou na programu ve čtvrtek sprinty a po pátečním volnu budou následovat sobotní stíhačky a v neděli závody s hromadným startem. Sněhu je ve Slovinsku dostatek. "Dva a půl metru a fouká silný vítr a chumelí," hlásil Rybář.

Reprezentační složení pro závody v Pokljuce

Muži:

Vít Jánov, Michal Krčmář, Lukáš Kristejn, Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup

Ženy:

Lea Johanidesová, Jitka Landová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články