Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Soukalová bez kapky sil. Byla to daň náročné trati, přiznala

Ruhpolding (Německo) – Dva dny, dva výtečné výkony a dvě stříbra. Gabriela Soukalová ke skvělé střelbě přidává velmi dobrý běh a jednoznačně vévodí Světovému poháru. Po stíhacím závodu byla hodně unavená. Přiznala, že na rozbředlém sněhu se jí v závěru s Němkou Laurou Dahlmeierovou bojovalo o vítězství jen velmi těžko. V dnešním závodu s hromadným startem poběží kromě Soukalové ještě Veronika Vítková, Eva Puskarčíková a Lucie Charvátová. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web - ve 12:10 pojedou muži, ve 14:40 ženy.

 

Gabriela Soukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ve stíhačce Soukalová zvládla čistě tři střelecké položky a mířila za triumfem. V cestě už jí stála jen poslední "stojka", ale druhou ránu poslala mimo terč a musela na trestné kolo. O výhru tak rázem musela bojovat s Dahlmeierovou. Ta v závěrečném výběhu nastoupila a česká reprezentantka zůstala o dva kroky vzadu.

"Měla jsem toho plné brejle, neměla jsem odkud brát ani jednu jedinou kapku sil, abych se dál prala," povzdychla si Soukalová. Rozhodně však nebylo v jejím hlase cítit zklamání. "To byla prostě daň náročné a hluboké trati, což nejsou podmínky právě pro mě s mým silovým pojetím," řekla.

Veronika Vítková zvládla první ležku bezchybně a udržela se mezi elitou. Poté však v každé položce jednou chybovala. Stačilo trefit o jeden terč víc a byla by třetí. "Mrzí mě to, dojezd byl těsný, všechny holky jsem měla na dohled. Ale mám radost z toho, že moje výsledky jsou vyrovnané a oproti Hochfilzenu jsem dokázala stabilizovat střelbu," potěšilo Vítkovou.

"Skokankou" stíhačky byla Lucie Charvátová. Sice musela na tři trestná kola, ale poslední stojku zvládla čistě. "To mě namotivovalo a dalo křídla, najednou mi závod přišel snadný," vysvětlila, jak dokázala v závěrečném okruhu předběhnout osm soupeřek. Díky nejrychlejšímu běžeckému času se posunula z 42. na 20. místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články