Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Snad bude stíhačka kontaktní, doufá Davidová. S Krčmářem mohou poskočit z pátých míst

Shodně z pátých míst vyjedou do stíhaček v Pokljuce obě české biatlonové jedničky –⁠ Markéta Davidová i Michal Krčmář. A oba budou samozřejmě cílit na stupně nejvyšší. Davidová k tomu má však přece jen trochu blíže. Startovat bude se ztrátou 28,7 vteřiny, kdežto Krčmář vyrazí na trať s mankem více než minuty. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, závod žen startuje v 11:30, muži vyjedou ve 14:45.

Markéta Davidová v závodu Světového poháru
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Davidová se ve čtvrtečním sprintu připravila o třetí stupně vítězů v sezoně chybou při střelbě vestoje. 

"Ta jedna rána mě mrzí. Myslela jsem si, že už to půjde jednoduše, a hned mě to vytrestalo," řekla čtvrtá nejrychlejší žena startovního pole Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

Přiznala, že si za onu položku ale může sama. "Ztráta do stíhačky přesto není tak strašná. Snad to bude kontaktní závod a bude se dát jet," doplnila biatlonistka, která před necelými dvěma lety vybojovala v Pokljuce titul mistryně světa z vytrvalostního závodu.

Do stíhačky se probojovaly i všechny další české závodnice. Tereza Voborníková obsadila po jednom trestném kole 30. místo, bezchybná Jessica Jislová byla čtyřiatřicátá.

Měla jet i dvaačtyřicátá Lucie Charvátová, která se dostává z nachlazení, nakonec ale do závodu nenastoupila.

"Říkala jsem si, že by byla promarněná šance to nezkusit. Vyjela jsem do toho naplno, ale ke konci mi došly síly. Ač ten výsledek mohl být dobrý, nakonec to tak není," uvedla Charvátová.

Na další zlato bude útočit Švédka Elviru Öbergová, druhá skončila ve sprintu vedoucí žena SP Julia Simonová z Francie, třetí byla Italka Dorothea Wiererová.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidová na úvod SP v Pokljuce dojela pátá ve sprintu

Sstíhací závod biatlonistů čeká pouze Čechy. Krčmář zaznamenal po bezchybné střelbě pátým místem sezonní maximum.

Vracel se přitom po prodělané chřipce a jedenácté místo ze sprintu MS 2021 z Pokljuky notně vylepšil.

"Byl to obrovsky těžký závod. Necítil jsem se dobře, ale to tady asi nikdo. Na stojce jsem musel rány odkládat, klepal jsem se tam jako ratlík. Nakonec se to ale vyplatilo a jsem rád. Asi to byl tady můj nejlepší závod," řekl Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

"Bude to zajímavá stíhačka," dodal.

Poprvé v kariéře bodoval Jonáš Mareček, který se díky stoprocentní střelbě umístil při premiéře v Pokljuce na 33. místě.

Mimo první čtyřicítku skončil pětkrát chybující Adam Václavík (48.), na čtyři trestná kola doplatil i Jakub Štvrtecký (55.). Oba se shodli, že se závodem vyloženě protrápili.

Štvrteckého ale nakonec na start stíhačky nepustí zvýšená teplota.

Také čtvrtý sprint v sezoně vyhrál lídr seriálu Johannes Thingnes Bö z Norska. Druhý byl jeho bratr Tarjei, třetí další Nor Sturla Holm Laegreid.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články