Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slovinští biatlonisté trénují v Krušných horách. Fak se neloučí, Lampičová stále piluje střelbu

Slovinská biatlonová reprezentace si jako svou základnu pro letní přípravu zvolila Krušné hory. Tým včetně svých největších hvězd Jakova Faka a Anamarije Lampičové bydlí na Božím Daru a na tréninky jezdí do nedalekého areálu v Oberwiesenthalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovinští biatlonisté si vybrali pro letní přípravu Krušné hory

Slovinské reprezentanty trénuje německá legenda Rico Gross. Proč jeho tým zvolil právě tuto oblast, je nasnadě.

"Narodil jsem se tu, všechno v okolí znám. Schwarzenberg, Oberwiesenthal a také některá místa v Česku. Poprvé jsem závodil v Jáchymově," řekl čtyřnásobný olympijský vítěz se štafetou a kouč, který předtím vedl reprezentace Ruska nebo Rakouska.

Dlouholetá slovinská jednička stále nechce odejít do biatlonové důchodu. Fak je navzdory svému věku stále nadmíru motivovaný.

"Motivace vám zůstane, když milujete svůj sport. Jsem profesionální sportovec. Tím jsem chtěl být od dětství a stále mě to baví," ujistil dvojnásobný olympijský medailista.

Zkušenosti stále sbírá někdejší úspěšná běžkyně na lyžích Lampičová, která k biatlonu přešla teprve loni.

V minulé sezoně už dvakrát ukázala, že když vyloženě nepokazí střelbu vestoje, dokáže být především v dvoupoložkových závodech nesmírně nebezpečná, v Anterselvě a Hochfilzenu byla pátá.

Její běžecké časy dokážou být o třídu jinde než u ostatních soupeřek, sama ale dobře ví, kde ji tlačí bota. Ve statistikách patří ve střelbě stále mezi nejhorší, vestoje se úspěšnost pohybuje lehce nad 40 procenty. Zatím nezastřílela lépe než se dvěma chybami.

"Musím hodně zlepšovat střelbu, je to, myslím, lepší každým dnem. Je mi ovšem jasné, že je stále na čem pracovat," uvedla s lehkým úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články