Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Šlesingra při tréninku zastavila bolavá záda, jeho start je nejistý

Situace české biatlonové výpravy se komplikuje. Michal Šlesingr nedokončil úterní trénink před Světovým pohárem v Novém Městě na Moravě. Trojnásobného medailistu z mistrovství světa trápí bolest zad a jeho start ve čtvrtečním sprintu ve Vysočina Areně je nejistý. Všechny závody z Nového Města na Moravě můžete sledovat živě na ČT sport nebo na ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šlesingr odjel na vyšetření se sportovním ředitelem Ondřejem Rybářem. "No, kluk už je staršího data," vtipkoval nejdřív trenér mužů Zdeněk Vítek o pětatřicetiletém Šlesingrovi.  

Poté prozradil, že člen zlaté smíšené štafety z šampionátu v Kontiolahti v roce 2015 při prvním dílu Světového poháru v Pokljuce utrpěl pád. "Smeknul se, spadl na záda, spíš na zadek. Teďka se mu ozvala bolest zad. Nevíme, co přesně, protože ho to bolelo až tady na tréninku. Zkracoval trénink a uvidíme," řekl kouč.    

Bývalý závodník Vítek v roli trenéra zatím nepanikařil a věřil, že za pomoci fyzioterapeutů bude Šlesingr v pořádku a schopen závodit. "Doufám, že ho někdo srovná. Trochu ho to bude bolet, ale závod odjede," řekl Vítek.  

 Trenér nechtěl vůbec přemýšlet o variantě, že by za Šlesingra sháněl náhradníka. "Nemalujte čerta na zeď. Pořád je ještě čas," uvedl Vítek. Ve středu je na programu ještě další trénink, sprint na deset kilometrů ve čtvrtek odstartuje v 17:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články