Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šlesingr zpátky mezi elitou. Snad jsem si dokázal vyčistit hlavu, říká

Ruhpolding (Německo) – Čeští biatlonisté čekali na medailové umístění až do čtvrté zastávky Světového poháru. Základem úspěchu Michala Šlesingra ve stíhačce byla bezchybná střelba. Do závodu s hromadným startem vyjedou v neděli tři Češi. Kromě Šlesingra i Ondřej Moravec a poprvé také Michal Krčmář. Přímé přenosy nabídne v neděli ČT sport a náš web - ve 12:10 pojedou muži, ve 14:40 ženy.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šlesingr se ve stíhačce koncentroval na každou ránu. "A to se mi vyplatilo, přestože jsem střílel pomaleji než většina konkurentů," líčil biatlonista. Před Vánoci se mu na střelnici nedařilo. "Snad se nám na tom nějakým způsobem podařilo zapracovat a dokázal jsem si hlavu vyčistit a srovnat si to v ní," prohlásil.

Zatímco na startu ztrácel Šlesingr na první místo 45 vteřin, tak po závěrečné položce jen 17 a v cíli dokonce pouze pět. "Do posledního okruhu jsem šel s taktikou, že za sebou musím udržet hlavně Nory," poukázal na dotírajícího Tarjeie Böa a Emila Hegleho Svendsena. Situace se vyvinula tak, že nakonec útočil na vedoucího muže Světového poháru Martina Fourcada, ale boj o druhé místo prohrál. "Už jsem mu šlapal na paty, ale šikovně mě zavřel a nepustil před sebe. Ukázalo se, že to není žádné ořezávátko," řekl Šlesingr.

Moravec se dokonce po dvou bezchybných ležkách dostal až na šesté místo. Vstoje ale pokaždé jednou chyboval. "Není na co čekat, proto se snažím střílet rychle. Riskoval jsem, ale myslím, že ne zbytečně. Jen se to prostě musím naučit zvládat. Poučit se a příště to udělat lépe," řekl v cíli osmý Moravec.

Krčmář doběhl na 21. pozici a vybojoval si svoji premiérovou účast v závodě s hromadným startem. "Za to jsem strašně moc rád. Budu bojovat, ale současně si to budu chtít užít, protože být součástí hromaďáku je neuvěřitelně povznášející pocit," prohlásil Krčmář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články