Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Šlesingr: Sporu s ruskými biatlonisty nelituji. Teď bych si vsadil na Johannese Bö

Až po přechodu do sportovního důchodu si člověk uvědomí, že na něm v řadě věcí neležela tíha zodpovědnosti, jak v běžném životě, myslí si Michal Šlesingr. Ten loni v zimě skončil s biatlonem, u kterého ale zůstal coby koordinátor svazu. Navíc programuje, sportuje rekreačně dál a hlavně si užívá rodiny. Přímé přenosy ze SP v biatlonu odvysílá od 27. listopadu ČT sport a web ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Ten přechod je poměrně zajímavej a mnohdy náročnej. Až potom si člověk uvědomí, že se jako sportovec nemusel o všechno starat. Pak se to na něj všechno sesype doma tak v nějaké jiné sportovní kariéře," říká v rozhovoru pro ČT sport.

Na mistrovství světa 2007 v Anterselvě získal dvě medaile, o osm let později ještě v Kontiolahti zlato se smíšenou štafetou. Vzpomínky si ale podle svých slov oživí jen v momentu, když vidí tehdejší záběry.

Jakého cenného kovu si váží více? "Tohle jsem nikdy nedokázal úplně rozseknout. Jak individuální závody, tak zlato ve štafetě, pro mě v aktuální dobu byly top věci."

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Šlesingr o české biatlonové reprezentaci a nové sezoně SP

"Byla tam poměrně velká doba mezi tím. Z Anterselvy to nejsou zlata, ale vydřel jsem si je sám, štafetu samozřejmě člověk sdílí s týmem. Asi to už nikdy nerozseknu," myslí si Šlesingr.

Zpětně by asi některé své kroky v kariéře přehodnotil.

"S ohledem času člověk vidí, že někde mohl být tvrdší, některé věci se daly udělat líp, ale člověk byl pohodlný a pak mu později dojde, že ta kariéra není zas tak dlouhá na to, že by čekal, že vše přijde samo."

Na světovém šampionátu 2017 v Hochfilzenu stál v první linii sportovců, kteří žádali trest pro dopující ruský tým. Je si jist, že ho to tehdy obralo o koncentraci, ale nelituje ničeho.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Zrovna tohoto asi litovat nebudu, bylo to za správnou věc. I sportovec tomu musí trochu obětovat," tvrdí Šlesingr k událostem, kterým vévodil incident, jež se odehrál přímo na tyrolské trati mezi Martinem Fourcadem a Antonem Šipulinem.

Teď Šlesingra, který proti dopingu výrazně bojoval vedle Fourcadea ještě s Lowellem Baileym, těší, že má víc času na rodinu. A taky si často vzpomene na svého bývalého trenéra Vlastimila Vávru. "Ten mi říkal: Boušku, ono se ti to vrátí na dětech," směje se.

Před blížícím se startem sezony nevidí mezi biatlonisty jiného favorita než Nora Johannese Bö. "

Johannes je v tomhle stálice, ten kluk rozhodně nedochází do takového věku, kdy by měl začít ztrácet, pořád ještě zraje. Myslím, že na něj můžeme asi sázet."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články