Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Šlesingr je zpátky v Anterselvě: Ve štafetě jsem platný článek. Co chystá po kariéře?

Ve středu ho čeká jeden z posledních startů na mistrovství světa jeho kariéry. Michal Šlesingr vyhlíží vytrvalostní závod a v sobotu by chtěl být opět platnou součástí české štafety. A co pak? Sezona ještě u konce není, sedmatřicetiletý biatlonista už ale přemýšlí, jakým směrem se vydat. Přímé přenosy a zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V Anterselvě je na světovém šampionátu po třinácti letech.

Třináct let uplynulo od doby, kdy ve zdejším údolí vybojoval dvě medaile.

"Jak jsem se změnil? Bohužel jsem se trochu zpomalil a už je ze mě fotr," směje se.

Na mistrovství světa tehdy vybojoval stříbro ve sprintu a bronz ve vytrvalostním závodu. "Škoda těch vlasů, ale vypadám pořád dobře," říká při sledování záběrů z té doby.

Teď je zpátky. Jen by si ten návrat představoval trochu lepší.

"Měl jsem po Pokljuce problémy s virózou a do Ridnaun jsem jel s týdenním zpožděním. Měl jsem co dohánět," ohlíží se za soustředěním před MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Šlesingr o viróze před MS a své budoucnosti po kariéře

Je mu sedmatřicet a netřeba si nic nalhávat. "Tělo stárne a tohle je největší handicap," poukazuje Šlesingr na pomalejší regeneraci.

"Není to jako u mladých kluků, není jednoduché s nimi závodit. Únava se víc akumuluje, pak je otázka něco třeba vynechat," říká.

To byl přesně případ závodů Světového poháru koncem minulého roku v Annecy. Šlesingr tak v prosinci vynechal jeden díl ve Francii, kam nejel ani Ondřej Moravec.

Na druhou stranu realizační tým dostál předsevzetí zabudovávat nové tváře. Otrkat se tak mohl junior Vítězslav Hornig. Vedle Terezy Voborníkové a Terezy Vinklárkové už třetí nová tvář v SP.

Ale zpátky k veteránovi z Letohradu. Sezona Michala Šlesingra se nevyvíjí zcela podle jeho představ. "Hlavně v individuálních závodech," tvrdí.

Bodoval třikrát, nejlépe skončil 35. ve sprintu v Oberhofu. Další šance bude ve vytrvalostním závodu. "Boušek je dobrý střelec a nemuselo by to být špatné," myslí si trenér Zdeněk Vítek.

Michal Šlesingr se připravuje na tuhý mráz
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Co ho těší víc, je štafeta. Nejlepším výsledkem v ročníku je páté místo z Hochfilzenu. "Mám pocit, že ve štafetě jsem platnej článek, aspoň to mě uspokojuje."

I pro mistrovství světa s ním Vítek do českého kvarteta počítá. A potom? Tři svěťáky a konec? Co má Michal Šlesingr v plánu?

"Budu se chvilku rozkoukávat. Nějaké drobné myšlenky tam jsou, v sezoně není tolik prostoru o tom přemýšlet. Nic není upečenýho a hotovýho, furt je to otevřený."

"Já bych mu poradil, co by neměl dělat. A to, že by neměl chodit do politiky," myslí si Michal Krčmář. Podle Jessicy Jislové by se nejstarší člen týmu jistě uchytil jako kaskadérský letec.

Markéta Davidová by Šlesingra viděla jako maskota týmu. "Abychom o něj nepřišli," vysvětluje.

"Já to beru. Když mě budou brát, občas toho maskota udělám," směje se Šlesingr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články