Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šlesingr: Bude to masakr. Ale špunty do uší si brát nebudu

Nové Město na Moravě – Michal Šlesingr už vyhlíží první závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Ve čtvrtek čeká biatlonisty sprint a aktuálně sedmnáctý muž průběžného pořadí věří, že nastoupí s dobrou formou. "Na tréninku jsem se necítil zle, tak uvidíme," pousmál se. Očekává 'divácký masakr' a doufá, že mu atmosféra na stadionu pomůže k vyburcování se ke skvělému výkonu. "I když v něčem je to i svazující," ví držitel zlata ze smíšené štafety na loňském mistrovství světa v Kontiolahti. Přímé přenosy sledujte od čtvrtka do neděle na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář a Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Trať je prý ve Vysočina Areně solidní, mohla by být ale ještě lepší. A podle Šlesingra i bude. "Včera byla hodně suchá, místy dost rozhrabaná, hrubší. Dnes se nejezdilo tam, kde to bylo nejhrubší. Tím, že do toho spadla nějaká voda, a pokud se vyplní předpověď a trochu nám přes noc přimrzne, tak to, myslím, bude dobré."

Očekává bouřlivou diváckou kulisu, která český tým požene vpřed, ale na parametry vyprodaného fotbalového stadionu připraven úplně není. "Plný dům? Který?" vtipkoval. "Vypadá to, že to bude ještě větší než to, co jsme zde zažívali dřív. Na to se připravit pořádně asi nedá," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Šlesingr: Pokud přes noc přimrzne, bude to zítra hodně dobré

Chce si dávat velký pozor, aby nepřepálil start. "To je hrozně těžké, nepřepálit to při takovém davu na prvních sto metrech. Kór když je takový kravál. Člověk se musí trochu udržet na uzdě a nesmí se tomu poddat tolik, aby se nechal vyhecovat tak, že by sotva dolezl. Ale na druhou stranu to má svá pozitiva, člověka to dokáže vyburcovat," uvedl třiatřicetiletý závodník, kterému nikdo neřekne jinak než Boušek. "Já jsem jen jeden, originál," smál se.

Střelnice v Novém Městě mu přijde lepší než např. v Německu. "Tam je dav ohromný, taky ohromný kravál, ale řídí se německými závodníky. Když jsem na střelnici a střílí se mnou Němec, jdou lidi podle jeho rytmu, a to nesedí úplně s mým střeleckým rytmem. Může se stát, že za mnou budou jásat, když já spouštím ránu, a může mně to odvést pozornost."

A tady právě vidí pozitiva: "Když je to u nás, na palebné čáře je to trochu snazší. Když se člověk oprostí od toho, že se jdou na něj podívat lidi a vkládají do něj důvěru, dá se to trochu líp nevnímat," vysvětlil s tím, že na každou ránu má aspoň klid. "Něco se ozve až po té ráně, ale než vystřelím další, tak je klid. Prostě ticho se v mozku přejde snáz než rachot. Je to klidnější vjem," popsal.

Špunty do uší, o nichž dřív mluvil, ale zavrhl. "Zkoušel jsem to, ale když má člověk špunty, špatně vnímá sebe, srdeční tep, všechny vnitřní procesy se v hlavě ozývají víc a rezonují. Pak jsem se rozhodl, že nějakým způsobem budu zápasit s rachotem zvenčí, než abych na střelnici vnímal, že jsem strašně zadejchanej," uvedl Šlesingr.

Sport
zdroj: ČT4

Na sprint, ale i další závody v sobotu a v neděli jej přijdou podpořit příbuzní a známí. "Žádostí o lístky bylo samozřejmě dost, ale člověk to musí odkazovat, nemůžeme jich získat tak moc," řekl v souvislosti s omezenou kapacitou.

Přitom i tak se na Světový pohár vydá ve čtyřech dnech na 120 tisíc lidí. "V Novém Městě jsme bez informací, to jsme si zvykli. Je dobré, že na trati je víc obrazovek, tak se můžeme víc podívat," zasmál se k očekávané enormní divácké kulise. "Na nás budou řvát lidi, když se nám bude dařit, když nějakou ránu mineme, stejně nás budou chtít hnát. Člověk se s tím musí na trati popasovat."

Vysočina Arenu si pamatuje ještě z doby, kdy žádná to oficiální aréna nebyla. "Jasně, jako žáček na závodech. Ty se ale nejezdily přímo tady, chodili jsme lesem nahoru na běžecké tratě. Jednou jsem tam nestíhal start, rval jsem ze sebe převlíkače na poslední chvíli a stejně jsem to nestihl. Snad to bude lepší. Tohle se nedá srovnat, to už je pořádné kolbiště. Tehdy to byl stadionek," pohlédl směrem nahoru k vysoké tribuně na stadionu, která pojme tisíce lidí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články