Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šipulin dovedl v husté mlze ruskou štafetu k vítězství, Češi nedokončili

Oberhof - S velmi těžkými podmínkami se museli potýkat mužské biatlonové štafety v německém Oberhofu. Nejvíce na ně doplatil český tým, který nedokázal zopakovat úspěch ženské štafety a po pádu Michala Krčmáře v úvodu závodu dále nepokračoval. O vítězství se nakonec přetahovali Norové s Rusy, po skvělém finiši Šipulina vybojovali první příčku Rusové.

Závod v nevyzpytatelném mlhavém a větrném počasí nakonec vyhráli navzdory 12 dobíjením a jednomu trestnému kolu olympijští šampioni Rusové. Jejich finišman Anton Šipulin v cílové rovince předstihl o 2,3 sekundy Nora Oleho Einara Björndalena, jehož tým dobíjel desetkrát a musel jednou na trestné kolo. Třetí skončila s odstupem více než minuty a půl Francie, která měla na střelnici stejnou bilanci jako vítězné Rusko.

"Podmínky byly hodně špatné, už nástřel byl specifický. Michal Krčmář spadl, šel do kotrmelce přes zbraň a měl mířidla plná sněhu. Profoukl je, ale nebyla úplně v pořádku tak, jak byla po nástřelu. Pádů tam je dnes hodně, trať je zledovatělá, od rána padá ledovka. Je to rychlé, je špatná viditelnost," popisoval podmínky trenér Ondřej Rybář.

Krčmář navíc ztratil zásobníky a musel dobíjet náhradními. "V tomto případě asi nemá smysl plýtvat silami dalších závodníků, i když je nám to hodně líto. To se nedá nic dělat, řekl Rybář.

Krčmář dva terče z pěti ani po dobití třemi náboji netrefil, musel na dvě trestná kola a jel poslední. I vstoje třikrát dobíjel, terče sice nakonec zasáhl, ale stále byl na chvostu s odstupem více než tří minut na čelo.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Rusko (Garaničev, Lapšin, Malyško, Šipulin) 1:15:24,1 (1 trestný okruh + 12 dobíjení), 2. Norsko (Christiansen, Os, J. Bö, Björndalen) -2,3 (1+10), 3. Francie (S. Fourcade, Beatrix, Desthieux, Maillet) -1:32,3 (1+12), 4. Německo -2:43,7 (2+12), 5. Ukrajina -4:08,5 (2+18), 6. Švýcarsko -4:27,9 (6+19), ...ČR nedokončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články