Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Simonová skončila krátce ve vazbě kvůli údajnému podvodu

Nejlepší biatlonistka minulé sezony Světového poháru Julia Simonová musí řešit už delší dobu výrazně nebiatlonové záležitosti. V úterý se ocitla krátce ve vazbě kvůli vyšetřování údajného podvodu s kreditními kartami.

Julia Simonová
zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletou Francouzku zatkla policie v Albertville, ale nedlouho poté byla letošní mistryně světa ve stíhacím závodě opět propuštěna. Její právní zástupce řekl, že policie nevznesla žádné obvinění, vyšetřování však stále probíhá.

Simonová se podle médií vloni v prosinci a letos v květnu stala terčem oznámení o zneužití kreditních karet k nákupu zboží přes internet v celkové hodnotě 2300 eur. Jedno podala její reprezentační kolegyně Justine Braisazová-Bouchetová. Simonová obvinění odmítla a prohlásila, že je sama podle všeho obětí podvodu a krádeže identity.

"Existují nákupy, které byly provedeny kreditní kartou a s mým jménem, ale sama jsem oběť této situace. Moje jméno bylo použito bez mého vědomí," uvedla Simonová už v srpnovém rozhovoru v listu Le Dauphiné Libéré. Jak nyní uvedl její právník, biatlonistka a členka stříbrné štafety z loňské olympiády v Pekingu popírá, že by si nějaké zboží objednala nebo převzala.

Kauzou se v červnu zabývala i disciplinární komise francouzského svazu, ale nepřijala žádné závěry. Simonová se v létě připravovala na sezonu sama, v posledních dvou týdnech už ale podle médií trénuje s týmem.

Světový pohár začne 25. listopadu v Östersundu, vrcholem bude únorové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články