Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Simonová nasadila v posledním kole tempo a slaví první triumf sezony, Češky poskočily na body

Stíhačku Světového poháru v Oberhofu vyhrála Julie Simonová. Rozhodla o tom až poslední střelba, protože do té doby neochvějně vedla její týmová francouzská kolegyně Justine Braisazová-Buchetová. Pro držitelku velkého křišťálového globu Simonovou to je první triumf letošní sezony. Tři české biatlonistky v závodě zaznamenaly posun o řadu míst a vybojovaly i body.

Jislová s Davidovou odjížděly z první zastávky každá po chybě, naopak Charvátová vyčistila všechny terče. Z 49. místa měla nakročeno k dalšímu poskočení dopředu, ale poslední rána na druhé ležce ji přibrzdila a jela na šestatřicátém místě.

To Jislová s Davidovou se trefily přesně a mohly tak vyrazit vstříc dvěma položkám vestoje. Charvátová ještě nakonec na stojkách přičetla statistiku 1+1, Davidová taktéž a Jislová zastřílela stoprocentně.

Charvátová s celkově osmým nejrychlejším časem nakonec byla v cíli na 23. pozici, Jislová skončila jednatřicátá a poskočila o deset míst, Davidová se z 59. místa posunula na osmatřicáté. Tereza Voborníková se do stíhačky na 10 km ze sprintu nekvalifikovala.

"Bylo to dobrý, krásně mi to jelo na trati. Střelba byla za mě v pořádku, krásně jsem se posunovala," těšilo Charvátovou v rozhovoru pro ČT sport.

"Jsem ráda, že jsem se dokázala nějak posunout, ale startovat z posledního místa by se mi nemělo stávat," přidala Davidová.

Jak si vedli další?

Braisazová-Bouchetová zkušeně nulovala na obou ležkách, navíc se nejednalo o kalibry, ale o víceméně pohodové rány.

I přes chybu na stojce měla na Elviru Öbergovou náskok, zvlášť když Švédka také jednou minula. Na druhé místo proto šla s mankem deseti sekund další Francouzka Julie Simonová.

Poslední kolo čekalo na velký běžecký souboj. Zatímco Braisazová-Bouchetová musela na tři sta metrů, Simonovou čekalo sto. A za nimi se chybovalo značně, tudíž to mělo být čistě o dvou Francouzkách.

Simonová si však díky jen jednomu trestnému okruhu hned dokázala průběžně vypracovat až patnáctivteřinový náskok a bylo jasno. Třetí nakonec skončila Norka Ingrid Tandrevoldová.

Po nedělních štafetách v Oberhofu se SP přesune v rámci Německa do Ruhpoldingu. Druhý trimestr bude končit v italské Anterselvě.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) – stíhací závod žen:

1. Simonová 31:45,2 (2), 2. Braisazová-Bouchetová (obě Fr.) -18,9 (3), 3. Tandrevoldová (Nor.) -44,4 (2), 4. E. Öbergová (Švéd.) -53,8 (3), 5. Jeanmonnotová (Fr.) -55,3 (1), 6. Knottenová (Nor.) -1:00,0 (2), ...23. Charvátová -3:18,6 (3), 31. Jislová -3:31,2 (1), 38. Davidová (všechny ČR) -4:07,8 (3).

Průběžné pořadí SP (po 10 z 21 závodů): 1. Braisazová-Bouchetová 592, 2. Tandrevoldová 501, 3. E. Öbergová 473, 4. Vittozziová (It.) 456, 5. Simonová 438, 6. Preussová (Něm.) 433, ...21. Voborníková (ČR) 142, 25. Davidová 117, 26. Jislová 116, 42. Charvátová 60.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články