Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sestry Öbergovy vítězství ve stíhačce Eckhoffové nevzaly, Češky musely na trestná kola

Po sprintu ovládla Norka Tiril Eckhoffová i stíhací závod Světového poháru v Hochfilzenu. Naopak české střelecké trápení pokračuje dál, ani jedna z reprezentantek nedokázala zapsat čtyřpoložkové nuly. Nejlepší byla dvacátá Markéta Davidová. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tiril Eckhoffová
zdroj: ČTK/AP

Za Eckhoffovou, pro níž to bylo už 16. vítězství v elitním seriálu, dojela Švédka Hanna Öbergová, takže si polepšila o čtyři místa. Její sestra Elvira nakonec urvala šest desetin vteřiny před Tandrevoldovou třetí pozici.

Davidová poskočila i s nepřesnou střelbou, ale výborným během o jednu příčku. Eva Puskarčíková si 26. místem pohoršila o čtyři pozice, Jessica Jislová zaznamenala propad o osmnáct míst.

"Lyže byly úplně super, podržely hodně. Opravdu nevím, co tam dělám, proč to nepadá. Bohužel to ještě neumím prodat, snad se s tím ještě srovnám," řekla Davidová, kterou čeká nedělní závod s hromadným startem. 

"Musím nejdřív sebrat všechny síly, co mi zbyly, a v hlavě překousat střelbu, aby tam dvojka nebyla. Jedna se stane, ale za dvě je moc," dodala v rozhovoru pro ČT sport.

"Se střelbou jsem spokojená, to jsem ráda. Moje tempo na trati je letos bohužel trochu slimáčí, na lepší umístění to bohužel nestačilo," hodnotila Eva Puskarčíková, která se nakonec do masáku dostala taktéž.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy stíhacího závodu biatlonistek v Hochfilzenu

Eckhoffová se v úvodu ani jednou nemýlila, ležku pilovala a pelášila dále, stejně jako Ingrid Tandrevoldová. Naopak jejich parťačka Marte Olsbuová Röiselandová si připsala jednu chybu, a tak třetí místo ráda převzala Němka Franziska Preussová.

Davidová se čtvrtým nejrychlejším časem poté odjížděla s nulou, kterou odstřílela za 26 vteřin, napodobila ji Jessica Jislová a posunula se rázem o příčku vpřed. Puskarčíková však musela na jedno trestné kolo.

Tandrevoldová na druhé položce nevyužila chybu Eckhoffové, taktéž jednou minula. Neshozený terč zapsala i Preussová, na druhé místo se tak z šesté pozice vyhoupla švédská jednička Hanna Öbergová.

Davidová mířila jednou nepřesně a průběžně byla 15. s odstupem minuty a 11 vteřin, na trestné kolo jí následovala i Jislová, jíž ale čekalo hned trojí kroužení. Puskarčíková se po nule držela na bodech.

Eckhoffová vybílila také první stojku, za ní se ale hodně chybovalo, čehož využila Italka Dorothea Wiererová. Na třetím místě byla Tandrevoldová, kterou stíhala Švédka Elvira Öbergová.

Skvělý běžecký výkon Davidová nepodpořila dobrou střelbou, dvě trestná kola ji odsoudila posunutím do zadních řad. Puskarčíkovou čekalo "jen" 150 metrů, to samé Jislová. Poslední střelecká položka Eckhoffovou nerozhodila a Norka tak mohla vyrazit vstříc vítězství.

Z dramatického souboje o druhé místo těžila Hanna Öbergová, protože jak Wiererová, tak Elvira Öbergová kupily chyby.

Zatímco pak Wiererová na trati spadla, mladší ze sester Öbergových v závěru překvapila Tandrevoldovou a zafinišovala vítězně o třetí flek. Vedle sprintu v Kontiolahti se tak jednalo o její životní závod.

Češky zakončily druhou stíhačku v Hochfilzenu takto: Davidová střílela pomalu, přesto poslední ranou minula. To Puskarčíková spustila čistou rychlopalbu, Jislovou čekalo jedno trestné kolo.

Poslední závody před Vánoci obstarají v neděli v Hochfilzenu hromadné starty, SP bude pokračovat v polovině ledna v německém Oberhofu.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) - stíhací závod žen:

1. Eckhoffová (Nor.) 28:24,8 (1), 2. H. Öbergová -22,5 (2), 3. E. Öbergová (obě Švéd.) -27,6 (2), 4. Tandrevoldová (Nor.) -28,2 (2), 5. Wiererová (It.) -42,2 (1), 6. Preussová (Něm.) -49,4 (2), 7. Röiselandová (Nor.) -1:03,5 (4), 8. Perssonová (Švéd.) -1:04,3 (2), 9. Herrmannová (Něm.) -1:13,7 (2), 10. Lunderová (Kan.) -1:23,6 (1), ...20. Davidová -2:11,8 (4), 26. Puskarčíková -2:31,3 (2), 42. Jislová (všechny ČR) -3:28,1 (5).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 26 závodů): 1. Röiselandová 355, 2. H. Öbergová 351, 3. Alimbekavová (Běl.) 305, 4. E. Öbergová 296, 5. Eckhoffová 292, 6. Preussová 265, ...12. Davidová 194, 48. Puskarčíková 34, 56. Charvátová (ČR) 25, 64. Jislová 20.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články