Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šest českých biatlonistů jde do stíhaček. Navážou v Ruhpoldingu na triumf Elvira Öbergová a Fillon Maillet?

Německý Ruhpolding uzavírá další podnik Světového poháru v biatlonu stíhacími závody. Na trať vyrazí šest zástupců české reprezentace - čtyři ženy a dva muži. Nejlepší výchozí pozici z nich bude mít Jessica Jislová, která ve sprintu skončila na 21. místě. První přímý přenos startuje ve 12:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jessica Jislová v Chiemgau Areně potvrdila dobrou střeleckou formu, ve sprintu trefila všech deset terčů a skončila jednadvacátá.

Markéta Davidová dojela sedmadvacátá a z českých reprezentantek pojedou stíhačku také devětatřicátá Lucie Charvátová a Eva Puskarčíková, jež doběhla na 56. místě.

"Ze střelby mám radost. Střelnice vypadá, že je jednoduchá, ale zas tak lehký to tady není. V běhu se oproti Oberhofu určitě cítím líp a trať mi tady víc vyhovuje," hodnotila Jislová.

Potřetí v kariéře vyhrála závod Světového poháru a poprvé ve sprintu Švédka Elvira Öbergová, když střílela čistě a měla nejrychlejší běžecký čas.

Vyhrála s náskokem 21,6 sekundy před vedoucí ženou seriálu Norkou Marte Olsbuovou Röiselandovou. Jislová bude na čelo v závodu na 10 kilometrů ztrácet minutu a jednadvacet vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistek SP v Ruhpoldingu

Mužskou stíhačku na 12,5 km rozjede Francouz Quentin Fillon Maillet, který si ve sprintu čtvrtou výhrou v sezoně upevnil vedení v celkovém hodnocení.

Adam Václavík skončil 34. ve sprintu a jako jediný z Čechů bodoval. Stíhačku s ním pojede dvaačtyřicátý Michal Krčmář. 

Fillon Maillet bude mít před domácím Benediktem Dollem náskok 7,2 vteřiny, třetí vyrazí na trať Bělorus Anton Smolski. Václavík bude mít na čelo stejnou ztrátu jako Jislová.

Před dvěma lety přinesla disciplína v Ruhpoldingu největší radost Norce Tiril Eckhoffové. Vyhrál i Francouz Martin Fourcade, ten už ale před minulou sezonou ukončil kariéru.

Druhý trimestr SP zakončí v příštím týdnu zastávka v Anterselvě, poté již čeká biatlonisty start na olympijských hrách v Pekingu. Přímé přenosy závodů odvysílá v únoru ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistů SP v Ruhpoldingu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články