Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sedmička biatlonistů má nominaci jistou, o tři místa se pojede na ME

Praha - Sedmička českých biatlonistů v čele s vedoucí ženou Světového poháru Gabrielou Soukalovou už má jistotu nominace na mistrovství světa. Šampionátu v Oslu 3. až 13. března se zúčastní pět mužů a pět žen. O zbylá tři místa, jedno v sestavě žen a dvě v mužském týmu, budou závodníci bojovat na mistrovství Evropy v Rusku koncem února.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář v České televizi uvedl, že v nominaci je kvarteto žen Soukalová, Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová a trio mužů Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář.

O zbylá tři místa se pojede především na ME, adeptem je však i Tomáš Krupčík, který do Ruska necestuje. "Půjde o hodnocení trenérů a porovnání výkonnosti," řekl Rybář. "Řekl bych, že to spíš bude o jménech, která se už na Světovém poháru ukázala."

Spolu s Krupčíkem tak přicházejí v úvahu olympijský medailista Jaroslav Soukup nebo nadějný mladík Adam Václavík. Mezi ženami o jedno místo usilují například Jessica Jislová, Jitka Landová či Barbora Tomešová.

Vítězky sobotní štafety v americkém Presque Isle Puskarčíková, Charvátová, Soukalová a Vítková by měly být základem ženského týmu na Holmenkollenu. Na MS může do každého závodu nastoupit z jedné země vždy čtveřice. "Pátá členka bude rezervou a musí být schopnou náhradnicí do štafety," uvedl Rybář.

Reprezentace se ze Světového poháru v USA přesune do Evropy. Soukalová se ani nezastaví doma a zamíří rovnou na soustředění do slovinské Pokljuky. "Je to cesta k tomu, aby její tělo dostalo, co potřebuje. Odpočinek a pak trénink. Hlavní je se udržet zdravotně v pořádku, protože to je ve sportu nejdůležitější," doplnil Rybář.

Po dni doma vyrazí za Soukalovou na závěrečnou přípravu do Pokljuky i zbytek národního výběru a rovnou ze Slovinska pak přeletí do Osla. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články