Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Šanci ukázat se dostane místo Krčmáře Žemlička, Davidová s Jislovou završí náročnou trojdenku

Program v Anterselvě zakončí štafety biatlonistů a závod s hromadným startem biatlonistek. Češi půjdou do týmového klání v netradičním složení Mikuláš Karlík, Milan Žemlička, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík. Volno tak dostal Michal Krčmář. O další skvělý výsledek se poperou Markéta Davidová a Jessica Jislová. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz, štafety sledujte od 12:10 a "masák" od 14:50.

Českým biatlonistům se v této sezoně ve štafetách nedaří. Ve třech případech se ještě nevyhnuli trestnému kolu a nejlépe skončili devátí. Naposledy v Ruhpoldingu před týdnem museli absolvovat po střelbě dokonce hned tři okruhy. Napravovat v tomto směru mohou nejvíce Václavík se Štvrteckým, kteří se postarali zatím o všechny metry navíc – také v Östersundu a Hochfilzenu.

Střelba bude opět klíčová. Jak ostatně ukázaly české biatlonistky v sobotním závodě, kdy díky nejlepší práci se zbraní bojovaly o pódium a nebýt pádu Lucie Charvátové možná i o příčku nejvyšší.

"Karlos jezdil štafety dobře. Proto ho chceme vyzkoušet na prvním úseku, kde je třeba udržet kontakt," vysvětlil pro svazový web trenér Aleš Ligaun, proč začne závod Mikuláš Karlík.

Krčmář jel zatím všechny štafety a před olympijskými hrami je třeba pošetřit síly. "Bimbo tu jel dva nejdelší závody, které může biatlonista jet. Navíc ve velké nadmořské výšce. Zároveň bychom chtěli v poslední štafetě před olympiádou vyzkoušet Žemlu," uvedl Ligaun.

Další těžký závod v rychlém sledu

Náročný program ve složitých podmínkách zhuštěný do tří dnů zakoušejí Davidová s Jislovou. Obě nepředvedly ve vytrvalostním závodě ani štafetě vůbec špatné výkony. Davidová šestým místem v individuálu vybojovala malý křišťálový glóbus, Jislová byla v pátek pětadvacátá.

Ač Davidová vylepšila pozici české štafety a předávala Charvátové v kontaktu s prvními Norkami, nebyla se svým střeleckým ani běžeckým výkonem v sobotu vůbec spokojená. Také protože si na trati ustlala. "Mám trochu ohlý palec, ale to do zítřka rozdýchám," řekla Davidová po pádu ve štafetě.

"Tohle není úplně jednoduchá trojdenka a mít na závěr zase hromaďák… Ale budu se snažit si to užít," podotkla v týmovém klání na střelnici bezchybná Jislová, která si v zatím posledním "masáku" v Le Grand Bornand před Vánoci vyjela životní páté místo.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články