Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S bolístkami už musím počítat. Nevykolejí mě, říká Sáblíková

Martina Sáblíková musela kvůli zranění a operačnímu zákroku ukončit sezonu ještě před MS ve víceboji. Šestatřicetiletá reprezentantka přiznala, že s ohledem na svůj věk musí s podobnými problémy již počítat. Dodala, že ji zisk dvou bronzů na MS na jednotlivých tratích letos překvapil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková si MS ve víceboji užije jen v roli diváka

"Strašně moc si toho vážím. I s ohledem na svůj věk s nějakými bolístkami musím počítat. Úplně mě to nepřekvapilo nebo nevykolejilo," řekla Sáblíková, která nuceně vynechala i lednový evropský šampionát ve víceboji. Na přelomu roku měla problémy s tříslem.

"Je ale pravda, že s ohledem na věk jsem v Calgary (na MS) zůstávala v klidu, protože jsem věděla, že i když mám nějaké problémy, že se to dá zvládnout. Musela jsem vynechávat i led a chodila jen na kolo. Říkala jsem si, že jsem už tolikrát šla z kola na závody a nedopadlo to špatně. Přicházelo tak i uklidnění," uvedla.

Sáblíkovou na mistrovství světa v Calgary omezoval poraněný levý kotník. Na nártu měla bouli. "Bolest byla jedna věc, ta se ale dá nějakým způsobem eliminovat. Horší bylo, že jsem se nemohla dostat do brusle. Rozhýbávání a příprava před závodem byla náročnější a delší. Na pětku jsem měla (brusli) úplně povolenou, protože se to nedalo vydržet. Když pak člověk slyší výstřel, myslí na něco jiného," přiznala.

Že by ji zranění připravilo o lepší výsledek, řešit nechtěla. "Nikdy jsem se na zdravotní problémy nevymlouvala a vymlouvat se nechci. Každopádně jsem hrozně ráda, protože jsem nepočítala s tím, že bych mohla placku dovézt. Nepočítám s tím poslední dva roky, takže musím říct, že jsem překvapená a jsem za to hrozně ráda," řekla Sáblíková.

Už jsem stará, ale hrdá

Rodačka z Nového Města na Moravě v aktuální sezoně vybojovala v Calgary jubilejní 150. umístění na stupních vítězů na významných akcíc. "Co to pro mě znamená? V první řadě to, že už jsem stará. V druhé řadě je to obrovská hrdost, že se to povedlo dostat až na takovou hranici. Nikdy jsem si nemyslela, že bych těch medailí mohla mít tolik," uvedla Sáblíková.

Sáblíková absolvovala operaci kotníku před týdnem ve středu a momentálně se cítí dobře. "Jak jste si všimli, tak chodím. Nebolí mě to a jsem fakt nadšená, jak rychle to postupuje. První den po zákroku to nebylo nic moc, ale od druhého dne je to celkem v pohodě," pousmála se svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Příští týden se na MS do Inzellu vydá jako divačka a podpora reprezentační kolegyně Zuzany Kuršové. "Jsem zvědavá, jaké to bude. Kolikrát jsem říkala, že se těším, až skončím a pojedu na závody s tím, že si tam dám pivo, párek a budu poctivý fanoušek. Uvidíme, jak to bude vypadat," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články