Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rybář: Gábina zraje jak víno, je to profík, sportovec jaksepatří

Hochfilzen (Rakousko) – Gabriela Koukalová trefila ve sprintu i desátý terč. Šéftrenér Ondřej Rybář vzepjal ruce a zářil úsměvem od ucha k uchu. Když dojela do cíle, radost mohla propuknout naplno. Zlato je na světě. Rybář ocenil preciznost při střelbě i to, jak se Koukalová vypořádala s velkým tlakem.

Šéftrenér české biatlonové reprezentace Ondřej Rybář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Gábina zraje jak víno, je to profík, sportovec jaksepatří," prohlásil Rybář. "Vyhrát světový šampionát je něco velkého, na co člověk nezapomene. Ale já vždycky dával výš než medaile krásné vzpomínky a tahle je další po Novém Městě," dodal.

Před poslední položkou Koukalová moc dobře věděla, oč jede. Pokud chtěla vyhrát, nesměla chybovat. Po nervozitě ani památky. "Její střelbu můžeme hodnotit jen kladně, protože dala dvě nuly. Ležku udělala tak, jak měla. Na stojce byly všechny rány zcela bez problému, pohlídala si to. Dnes ani nepřehazovala pořadí terčů, moc dobře věděla, co dělá. Je mistryní světa – oprávněně," řekl Rybář.

Podle Rybáře je jedinečná v tom, že dokáže odhadnout své možnosti. Tak jako při sprintu na střelnici. "To byl zase profesorský výkon. V poslední položce moc dobře věděla, jak je ohromně důležitá, ale dělala, co má, a počkala na poslední ránu. Preciznost je její nejsilnější stránka," chválil Rybář.

Vyzdvihl, že Koukalová v poslední době pochopila, že se nemůže stresovat tlakem a nesmí si vytyčovat cíle. "A tím, že to bude dělat dobře, budou přicházet ty úspěchy. Jako to dělá Jarda Jágr. Oni jim ty góly a body počítají a nakonec někdo tu statistiku udělá. Takže když budu dobře závodit a dělat ten sport, jak mám, uvidím, kam se v tabulkách dostanu. A Gabča se šplhá pořád nahoru," řekl Rybář.

Ziskem zlata hned v prvním individuálním startu na šampionátu v Hochfilzenu naplnila česká výprava medailový cíl. "Je to druhý závod na mistrovství. Že přijde úspěch takhle brzy, to je další sen, který prožíváme," uvedl Rybář. "Před námi je spousta dalších závodů, nechceme usnout na vavřínech, ale každopádně domů s prázdnou nepojedeme. Už teď jsme fanouškům udělali, myslím, velkou radost, a hlavně Gábina," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články