Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rybář byl jmenován biatlonovým šéftrenérem, týmy se tvoří

Praha - Ondřej Rybář se stal šéftrenérem biatlonových reprezentací. Úspěšného kouče mužů a v uplynulé olympijské zimě i Gabriely Soukalové do nové role jmenoval výkonný výbor biatlonového svazu. "Teď jde o to, jak se postaví týmy. Hledáme, jak vše poskládat, aby to fungovalo co nejlíp," řekl Rybář.

Ondřej Rybář
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Rybář stojí za výrazným vzestupem biatlonistů, kteří v čele s Ondřejem Moravcem, Michalem Šlesingrem a Jaroslavem Soukupem vozili medaile z mistrovství světa a vše vyvrcholilo v únoru na olympijských hrách v Soči. V Rusku vybojoval Moravec dva individuální cenné kovy a Soukup se Soukalovou přidali po jednom. Všichni tři doplněni o Veroniku Vítkovou byli navíc také členy stříbrné smíšené štafety.

Po sezoně Rybář řekl, že od mužů a Soukalové odejde, aby měl víc času věnovat se rodině. "Na svých rozhodnutích nic neměním," potvrdil. Proto svaz hledal, jak Rybáře využít, a post šéftrenéra se nabízel. "V prvé řadě si chci odvést svoji práci, aby to k něčemu směřovalo. Věřím, že šéftrenér kryje záda hlavním trenérům a připravuje jim potřebné věci, ale situace se vyvíjí a uvidíme, co pozice přinese," řekl.

V uplynulých čtyřech letech vedl Rybář biatlonisty a od loňského léta i Soukalovou, předtím působil také u žen. Od roku 2010 připravoval ženy Jindřich Šikola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články