Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ráno uvažoval, že nenastoupí. Večer slavil Šlesingr návrat mezi elitu

Östersund (Švédsko) – Michal Šlesingr se třetím místem ve vytrvalostním závodu v Östersundu vrátil po dvou letech zdravotních obtíží mezi špičku. Ale dnešní skvělý výsledek mohl vypadat úplně jinak. Ještě ráno totiž český biatlonista musel použít inhalátor a velmi vážně zvažoval, jestli vůbec poběží. Nakonec se rozhodl dobře a po třech letech se vrátil na stupně vítězů.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK/AP

Jeho dýchací potíže se projevily zejména v závěru, v cíli stál zapřený o hůlky a dlouho nemohl popadnout dech. "Úplně jsem se vyždímal. Do posledního zbytku sil," uvedl. "Ráno po inhalaci jsem vážně uvažoval o tom, že do závodu nenastoupím. Jak jsem se nadýchal vlhkého vzduchu, všechno ze mě lítalo. Byl jsem bezradný," prozradil. Před obědem se vyklusal a řekl si, že to zkusí.

Michal Šlesingr:

"Čekám a těším se na dobu, během které už nebudu zažívat stres z toho, že prochladnu, že opět onemocněním, že zase přijdu o sezonu… Chci závodit dobře, ale především chci být zdravý. Ale dneska jsem ukázal, že ještě nepatřím do starého železa."

A bylo to dobré rozhodnutí, i když před startem ještě jednou o sobě zapochyboval. "Během nástřelu mě hodně píchalo na hrudníku a o všem jsem ještě diskutoval s Ondrou Rybářem," jmenoval trenéra. "Na jednu stranu mám z výsledku i výkonu velkou radost, na druhou stranu netuším, co značné vyčerpání udělá s mým zdravím," obával se trochu.

Závod začal pomaleji, takže ho po chvíli dojel reprezentační kolega Ondřej Moravec, který startoval hned za ním. Dlouho jeli společně. "Zpočátku jsem se vůbec nemohl dostat do tempa. Bylo to ode mě takové vlažnější, alespoň jsem závod nepřepálil," konstatoval Šlesingr. Druhou položku zvládli oba bezchybně, při třetí chyboval Šlesingr a při čtvrté naopak Moravec. "Zpočátku jsem táhl naši dvojici já, třetí a čtvrté kolo už jsem se držel za Michalem, který se rozjel," vrátil se k situaci na trati Moravec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih vytrvalostního závodu v Östersundu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články