Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Protáhnou Rusové zlatou jízdu? Čeští biatlonisté vyráží do štafety s cílem nezklamat

Čeští biatlonisté mají ještě v nohách čtvrteční sprint a už musí opět žhavit lýtka. V Ruhpoldingu je na programu třetí štafeta sezony. Kvarteto Moravec, Krčmář, Štvrtecký, Krupčík zůstává od čtvrtého místa v Oberhofu z konce minulého týdne neměnné. Přímý přenos závodu Světového poháru na 4 x 7,5 km sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:00.

Původní plán na možný den tréninku před štafetou v Ruhpoldingu vzal za své v momentě, kdy mohutné přívaly sněhu odvály původně středeční start sprintu biatlonistů na čtvrtek, kdy jely svůj závod i ženy.

Jak ale praví okřídlená věta: Podmínky jsou pro všechny stejné. Biatlonisté tedy pouhý den po sprintu vyrazí na trať v Chiemgau Areně znovu – a tentokrát právě do štafetového závodu.

Ten se českému týmu minulý týden v Oberhofu povedl velice. Kvarteto Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Tomáš Krupčík skončilo pod vedením Zdeňka Vítka čtvrté. Mužská štafeta tím zaznamenala ve Světovém poháru nejlepší výsledek od závodu v Oslu v únoru 2015.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih štafety biatlonistů SP v Oberhofu

Bylo to i zlepšení od první štafety sezony, kdy Češi skončili v rakouském Hochfilzenu na sedmém místě. V prosinci tehdy rozbíhal Michal Šlesingr. Po problémech se zády ale ještě v Ruhpoldingu startovat nebude. Místo toho poslal realizační tým pětatřicetiletého biatlonového harcovníka na IBU Cup do bavorského Arberu.

Vítek se rozhodl do sestavy nijak nezasahovat, na trať se tak vydá úplně stejné složení jako v Oberhofu. A po matném dojmu ze čtvrtečního sprintu bude co napravovat. Českým reprezentantům to totiž moc neběhalo, byť na lyže si nestěžovali.

Nejlepší z nich Krčmář byl navzdory bezchybné střelbě až pětadvacátý, když ztratil na vítěze 1:10,9 minuty. "Na střelnici to bylo kontrolované. Z tratě jsem rozpačitý," prohlásil.

Jednatřicátý Moravec zaostal ještě o devět sekund více. "Se střelbou jsem spokojen, ale jinak to žádný zázrak nebyl. Letos to nějak nemůžu prorvat," uvedl.

Čtyři místa za bodovanou čtyřicítkou skončil dvacetiletý Štvrtecký. Na tři trestné okruhy musel ve sprintu na 10 km zamířit Krupčík, který obsadil 77. místo.

Kdo naopak složení štafety oproti Oberhofu měnil, jsou v neděli vítězní Rusové. Cvetkova nahradí na prvním úseku Elisejev. Pak už jsou jména totožná: Garaničev, Malyško a finišovat bude Loginov.

Před pěti dny stříbrní Francouzi udělali změnu: místo Guigonnata bude začínat Jacquelin, na druhém úseku se na trať vydá Martin Fourcade následován Fillonem Mailletem a Desthieuxem.

Alexandr Loginov
zdroj: ČTK/AP/ autor: Petr David Josek

Na třetí Rakušany měli Češi ve víkendové štafetě manko 17,4 sekundy. Biatlonisté pod vedením velezkušeného Ricca Grosse půjdou na trať v pořadí Leitner, Eder, Landertinger a Julian Eberhard. Z prvního úseku tak vypadl Julianův starší bratr Tobias.

Do závodu budou chtít logicky promluvit i Švédové, kteří v Oberhofu skončili až pátí. Pozadu nehodlají zůstat ani domácí Němci a Norové. Ti se budou moci na posledních dvou úsecích spolehnout na spolupráci sourozenců Böových, kteří v Ruhpoldingu kralovali sprintu.

V sobotu je na programu štafeta biatlonistek, v neděli přijdou na řadu závody s hromadným startem. Přímé přenosy a podrobné zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články