Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Program v Anterselvě vrcholí. Co přinesou hromadné závody?

Nejprve přijde na řadu hromadný závod biatlonistek, poté na trať vyjedou muži. Zastávka Světového poháru v italské Anterselvě jde do finále a budou u toho i čeští závodníci. Na start se postaví Veronika Vítková a první náhradnicí je Eva Puskarčíková, hromadný závod pojedou i Ondřej Moravec a Michal Krčmář. Přímé přenosy na ČT sport a webu ctsport.cz začínají ve 12:00 a 14:30.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Největší českou nadějí bude v závodě Vítková, která v Anterselvě skončila třetí ve sprintu a sedmá ve stíhacím závodě. Právě po dojezdu stíhačka však zmiňovala únavu, která na ni během šestého podniku Světového poháru dopadla.

"Je to kombinace mnoha závodů a vysoké nadmořské výšky. Ještě zítra chci zabojovat a pak možná chvíli odpočinek," podotkla s úsměvem. V hromadném závodu na ní budou spočívat zraky českých fanoušků – Vítková ovšem rovněž dodávala, že se na trati necítila příliš dobře.

"Abych pravdu řekla, bylo to trápení od začátku do konce. Až jsem se divila, že jsem ještě měla nějaké síly na finiš," hodnotila v cíli stíhacího závodu. Bude to v hromadném závodu lepší? To ukáží až kilometry na trati.

Moravce trápí krční páteř

Bylo to zmiňováno často během přímého přenosu České televize z Anterselvy – Ondřej Moravec není ve stoprocentní fyzické kondici. Český biatlonista si stěžoval na bolesti či ztuhlost krční páteře, a tak snad ani nebylo takovým překvapením, že Moravec ve stíhačce doběhl až v páté desítce.

Jak to bude vypadat v hromadném závodě? Moravec musí především zlepšit střelbu, jeho čtyři chyby byly více než mnoho. Učit by se mohl od skvěle střílejících Michala Šlesingra a Adama Václavíka, ti se však mezi třicítku startujících nedostali. Zbývajícím českým reprezentantem bude Michal Krčmář, který zatím v Anterselvě startoval jen ve sprintu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články