Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přitvrdila i biatlonová federace, do odvolání suspendovala ruské a běloruské závodníky

Mezinárodní unie (IBU) kvůli útoku na Ukrajinu do odvolání vyloučila ruské a běloruské biatlonisty ze závodů. Reprezentace obou zemí nicméně kvůli předchozím sankcím už dříve předčasně ukončily sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmý podnik SP bude hostit Kontiolahti, nebudou chybět diváci

IBU nejprve v reakci na invazi oznámila, že reprezentanti Ruska a Běloruska musejí ve zbývajících závodech Světového poháru startovat jako neutrální sportovci. Zakázala také jejich hymny a vlajky.

Svazy Ruska i Běloruska se poté rozhodly předčasně ukončit sezonu. IBU se následně přiklonila k doporučení Mezinárodního olympijského výboru zakázat jejich reprezentantům startovat v závodech.

"Týká se to i nesportovních akcí pod hlavičkou IBU. Jsme přesvědčení, že tento krok je nezbytný pro vyjádření solidarity s Ukrajinou a jednoty olympijského hnutí," uvedla unie.

Ze strany IBU nemusí jít o poslední sankce. "Dalšími možnými kroky včetně dočasného vyloučení obou svazů z IBU se budeme zabývat nejpozději na řádném zasedání výkonného výboru 17. března," dodala.

IBU v prohlášení také vyjádřila soustrast nad úmrtím devatenáctiletého biatlonisty Jevhena Malyševa. Bývalý člen ukrajinské juniorské reprezentace tento týden padl v bojích na frontě s Ruskem.

Světový pohár se po olympijských hrách znovu rozběhne tento týden v Kontiolahti. Poté jsou na pořadu ještě zastávky v estonském Otepää a v Oslu na Holmenkollenu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články