Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Příprava nikoli bez komplikací. Trochu stresík, ale mohlo být hůř, říká Puskarčíková

Letohrad – Loni vyhrála na začátku září sprint na letním mistrovství republiky. Letos ale vítězství Eva Puskarčíková neobhajuje. V přípravě laborovala s naraženým ramenem, což ovlivnilo jak trénink na lyžích, tak i ve střelbě. Vše ale už směřuje správným směrem a Puskarčíková se už těší na závody. Záznam z MČR v Letohradu sledujte ve čtvrtek v 15:20 na ČT sport.

"Doléčuji problém s ramenem, který jsem si způsobila v Novém Městě na Moravě, když jsem spadla na kolečkových lyžích. Chce to ještě klid," uvedla Puskarčíková před startem závodů v Letohradu.

Absolvovala řadu vyšetření a zranění musela přizpůsobit trénink. Česká reprezentantka věří, že vše je na dobré cestě. V obvyklé náročnosti si libuje. "Příprava proběhla tak nějak dobře, až na pár výjimek, kdy jsem buď nestřílela, anebo jezdila s jednou holí," podotkla s úsměvem. "Trochu stresík, ale mohlo být i hůř," dodala.

Příprava v "lednici"

První závody Světového poháru jsou ještě daleko. Po republikovém šampionátu krátká dovolená a pak zpátky do tunelu na sníh v Oberhofu, odkud se teď reprezentanti vrátili. Hlavní je neonemocnět. "Na sníh jsem se těšila, akorát mi to prostředí vadí, že je to něco jako lednice. Je to trochu nebezpečné, abychom nepřijeli nachlazení. Modlíme se, abychom to přežili ve zdraví," podotkla Puskarčíková.

Z Oberhofu pojede tým do oblíbené Pokljuky, soustředění na sněhu před startem závodního kolotoče ještě nemá určenou destinaci. A na konci listopadu první klání na tradičním místě v Östersundu. "Už se moc těším, je to už dost dlouhé."

Nezranit se, neonemocnět

Bude to speciální sezona. V únoru se bude bojovat o nejcennější olympijské medaile na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu. "Optimismus mi dodá, když se mi podaří dokončit přípravu bez výpadků a ve zdraví a dokončit i celou zimní sezonu bez nemocí. To je alfa a omega všeho," uvedla Puskarčíková.

Zvýšený tlak si nechce připustit. "Tím, že jsem se v minulé sezoně zlepšila a byla na stupních, lidi asi budou očekávat to samé. Budu se snažit od toho oprostit. Ale jsme samozřejmě moc rádi, že nám lidi fandí a hrozně nás to nabíjí a povzbuzuje."

"Těším se každoročně do Hochfilzenu, do Ruhpoldingu a Anterselvy," vypočítávala oblíbené zastávky. A co olympijské tratě? "Jsou tam docela krpály, tam se to bude lámat nejvíc. Protože na té trati to bude jinak dost vyrovnané," odhadovala Puskarčíková.

Otazník stále visí nad finále Světového poháru v ruském Ťumeni na konci března příštího roku. Pravděpodobnou variantou stále je, že čeští reprezentanti se tohoto podniku nezúčastní. Hlavním důvodem je konzistentní postoj v otázce boje proti dopingu v návaznosti na zprávu Světové antidopingové agentury, ve které figurovalo několik desítek podezřelých biatlonistů. "Budeme nad tím asi hodně přemýšlet," uzavřela Puskarčíková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články