Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přijel, střílel, zvítězil. Johannes Bö poprvé v sezoně na nejvyšším stupni, ani jeden Čech nebodoval

Ve čtvrtém biatlonovém sprintu sezony se z vítězství v Annecy radoval Johannes Bö. Z individuálního závodu je to v ročníku Světového poháru jeho vůbec první místo. Čechům se až na střelecky jistého Milana Žemličku vůbec nevedlo, nebodoval nikdo, stíhačku pojede v sobotu pouze osmačtyřicátý Michal Krčmář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb a ohlasy sprintu biatlonistů SP v Annecy

Na druhém místě skončil o devět sekund za norským rychlíkem ruský závodník Eduard Latypov. Třetí byl taktéž bezchybný Filip Fjeld Andresen. Pro dvaadvacetiletého Nora bylo dosud nejlepší deváté místo z úvodu ročníku.

"Nevím, co k tomu mám říct, jsem hodně naštvanej. Nechci se shazovat v emocích, ale dnešní výkon byl opravdu špatný a stydím se za něj. Člověk tu skoro nevyjde z tréninku, pak přijede na první ležku a nechá tam dvě trestné minuty. Nejradši bych tady nebyl," řekl nahněvaný Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

Třetí zastávku Světového poháru provází ve Francii obrovský zájem fanoušků. Organizátoři hlásili ještě před čtvrtečním startem tisíce prodaných lístků, což potvrzovaly narvané tribuny. Další stovky lidí se naskládaly podél trati.

Mikuláš Karlík odstřílel čistě a nerozhodil ho ani fakt, že o kousek dál v tu chvíli piloval ležku i Johannes Bö, který si s trenéry v Annecy pohrál se svou zbraní, protože ho trápila blíže nespecifikovaná bolest ramene.

A evidentně to více než pomohlo. Norský fenomén skončil v sezoně zatím nejlépe na třetím místě ve švédském prologu. Na obou stavech byl nyní v Annecy zcela precizní, na rozdíl od Karlíka, který připsal ze stojky tři rány mimo.

"Asi jsem to ve druhém kole úplně takticky nezvládl, při stoupání mi docházelo. Na stojku jsem přijel vyklepanej, nestřílelo se mi v komfortu," přiznal Karlík. Střelecky se prvním trimestrem protrápil. "Nenašel jsem klid, kterej bych potřeboval, budu se snažit na tom přes Vánoce zapracovat," dodal 64. muž pořadí.

Michal Krčmář nezačal vůbec dobře a hned musel jet dva trestné okruhy, Jakub Štvrtecký rovněž. Ani proklínaná stojka nebyla v případě české jedničky bez chyby, Krčmář zaváhal na posledním terči a také Štvrtecký na druhé položce jednou minul.

"Střelnice oproti tréninku zvláštní není, ale je náročnější. Jednoduchá není. Člověk přijede celkem zadýchaný. Ve Francii je to trochu lepší než v Rakousku, ale pořád celkem bída," shrnul Štvrtecký, který byl celkově 65.

Adam Václavík neběžel špatně, ale o to hůř střílel. Celkově za jedna plus tři a s tím se závodit nedá, o čemž svědčilo 82. místo. Žemlička mířil zcela přesně, běžecky naopak ztrácel velmi, měl až 98. čas a dojel na 73. pozici.

Program SP v Annecy pokračuje v sobotu stíhacími závody, v neděli pojedou závodníci hromadné starty. Přímé přenosy ze SP sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Výsledky sprintu biatlonistů v Annecy:

1 J. T. Bö (Nor.) 23:20,3 (0 tr. okruhů), 2. Latypov (Rus.) -7,2 (0), 3. Andersen (Nor.) -18,2 (0), 4. Fillon Maillet (Fr.) -21,2 (1), 5. Laegreid (Nor.) -24,5 (0), 6. Smolski (Běl.) -26,5 (0), 7. Jacquelin (Fr.) -33,0 (2), 8. Christiansen (Nor.) -38,8 (1), 9. Samuelsson (Švéd.) -40,7 (1), 10. Lapšin (Korea) -42,7 (0), ...48. Krčmář -2:02,1 (3), 64. Karlík -2:21,8 (3), 65. Štvrtecký -2:22,5 (3), 73. Žemlička -2:30,1 (0), 82. Václavík (všichni ČR) -2:46,6 (4).

Pořadí SP (po 7 z 22 závodů): 1. Samuelsson 282 b., 2. Jacquelin 279, 3. Christiansen 259, 4. Fillon Maillet 255, 5. Latypov 253, 6. J. T. Bö 249, ...24. Krčmář 105, 57. Štvrtecký 14.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články