Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Poslední štafetový závod patřil Norkám, z křišťálového glóbu se ale radují Francouzky

Norské biatlonistky potvrdily skvělou formu z poslední doby ve Světovém poháru také ve štafetě ve švédském Östersundu, kde zvítězily díky finiši Marte O. Röiselandové, ale celkové prvenství v podobě malého křišťálového glóbu slaví Francouzky, které doběhly na druhém místě. Bronz braly Němky, Češky skončily sedmé.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih štafetového závodu biatlonistek v Östersundu

Před závodem byly v nejlepší pozici Švédky, ale domácí reprezentantky průběžné vedení ve Světovém poháru neudržely. Ve štafetě skončily až páté se ztrátou 70 sekund na vítězné Norky. Ty si připsaly hořkosladké vítězství. Francouzky si totiž pohlídaly druhé místo díky Anais Chevalierové-Bouchetové, která sice dvakrát minula, ale následnou nulou udržela stříbro před Němkami, konkurentkami v boji o celkový triumf.

Češky byly v závodě nejlépe na čtvrté příčce, ale závěrečný tlak Lucie Charvátová neustála a v přímém souboji podlehla Rakušance Anně Gandlerové. České reprezentantky zaznamenaly dohromady deset chyb se ztrátou téměř dvou minut na Norky, jež obsadily v celkovém hodnocení disciplíny druhé místo.

Jak závod probíhal

Jessica Jislová rozjela českou štafetu po první chybě dobře a díky nule ji vytáhla z třináctého na čtvrté místo. Jenže po ní se už jejím krajankám na střelnici nedařilo.

Po první předávce byly Češky jedenácté se ztrátou 25 sekund na vedoucí Francouzky, které se dostaly před Italky. Druhý úsek však vyšel nejlépe Němkám, které tak rázem mohly pomýšlet na celkový triumf ve Světovém poháru.

Tereza Voborníková na střeleckých položkách třikrát minula, Markéta Davidová ji napodobila a Češkám tak čelo uteklo. Před Němky se na třetí předávce už dostaly Norky a vedoucí pozici si udržely. Chevalierová-Bouchetová se poté propracovala před Denise Herrmannovou-Wickovou a rozhodla o zisku glóbu.

Závod SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko) - štafeta:

Ženy (4x6 km): 1. Norsko (Arnekleivová, Lienová, Tandrevoldová, Röiselandová) 1:08:00,7 (0 tr. okruhů + 4 dobíjení), 2. Francie (Jeanmonnotová, Chevalierová, Colombová, Chevalierová-Bouchetová) -15,2 (0+7), 3. Německo (Hettichová-Walzová, Kebingerová, Voigtová, Herrmannová-Wicková) -27,2 (0+7), 4. Itálie -49,0 (0+7), 5. Švédsko -1:10,9 (0+10), 6. Rakousko -1:53,8 (0+3), 7. Česko (Jislová, Voborníková, Davidová, Charvátová) -1:54,2 (0+10).

Konečné pořadí štafet (po 5 závodech): 1. Francie 345 b., 2. Norsko 325, 3. Švédsko 321, ...7. Česko 188.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články