Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Poslední biatlon před Vánoci. Davidovou a Jislovou čeká úvodní hromadný start sezony

Divácky oblíbené závody s hromadným startem se pojedou ve francouzském Le Grand-Bornand u Annecy. Světový pohár v biatlonu končí první trimestr a na rozdíl od závodníků, kde český tým nemá jediného zástupce, jsou mezi ženami hned dvě: Markéta Davidová a Jessica Jislová. První přímý přenos startuje na ČT sport a webu ctsport.cz ve 12:30.

Davidová prožila ve čtvrtek hodně neúspěšný sprint. 62. místo pro ni znamenalo nejhorší umístění v sezoně a zároveň fakt, že nemohla startovat v sobotní stíhačce.

Chybovala celkem třikrát a v cíli byla zcela naštvaná. "Nevím, co se se mnou děje tak obecně. Střelnice je to poslední, co mě trápí. Myslím, že jsem jela na nic," uedla roztrpčeně v rozhovoru pro ČT sport.

Nicméně za předchozí výsledky, z nichž ční hned ten první ze Švédska, kde ovládla vytrvalostní závod, je v průběžném hodnocení elitního seriálu jedenáctá, což znamená jasnou možnost startovat v nejmladší individuální disciplíně elitního seriálu.

Do něj se - dosud netradičně - podívá i Jislová. A snad se z toho tradice stane, protože její forma je letos na výši, což dokazuje jak 15. příčka ze sprintu, tak i posun o tři místa ve stíhacím závodu v Annecy. Obecně šla ve střelbě hodně nahoru.

Dvanácté místo zároveň pro Jislovou znamenalo nejlepší umístění v kariéře. 

"Musím říct, že to bolelo víc než sprint, ale bavilo mě to," usmívala se novopečená kvalifikantka pro masák, v němž startuje pětadvacet nejlepších z aktuálního pořadí SP a dalších pět, kteří najeli za zastávku nejvíce bodů.

"Střelnice je tady lehká, ale o to víc se musí pracovat s hlavou, což je někdy těžší, než kdyby foukalo. Před poslední položkou jsem byla nervózní a jsem ráda, že to byla jedna chyba, že jsem to ustála. Bylo to super," rozpovídala se Jislová.

Michal Krčmář ve stíhačce poskočil na 30. místo ze 48. příčky, pro postup do masáku mu nicméně scházely tři body.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/AP

V celkovém hodnocení SP je šestadvacátý a hromadný start by mohl jet jako náhradník pouze ze předpokladu, že některý z třiceti závodníků ze startovní listiny z jakéhokoli důvodu nenastoupí.

Loňský první hromadný start na 12,5 km ovládla mezi biatlonistkami Norka Marte Olsbuová Roeiselandová, která je i jednou ze současných favoritek, mezi nimiž je nutné zmínit i běžecky velmi zdatné sestry Hannu a Elviru Öbergovy.

U mužů se v závodu na 15 km v Hochfilzenu radoval Němec Arnd Peiffer. Ten už však letos v březnu ukončil po 13 letech ve Světovém poháru kariéru. Favority jsou mimo jiné nabušení Francouzi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články