Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pořadatelé biatlonového MS 2024 v Novém Městě dostanou od státu až 75 milionů korun

Zatímco v Oberhofu odstartovalo mistrovství světa, český svaz obdržel pozitivní zprávu od vlády. Ta schválila skrze Národní sportovní agenturu dotaci až 75 milionů korun jako příspěvek na pořádání mistrovství světa v příštím roce, které bude hostit Nové Město na Moravě. Přímé přenosy z letošního a příštího MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Vrcholná světová akce biatlonistů je naplánovaná na 5. až 18. února 2024. Světový šampionát se na Vysočině uskuteční podruhé, vrátí se tam po jedenácti letech. Aréna bývá v rámci akcí Světového poháru pravidelně jednou z nejnavštěvovanějších.

V roce 2013 získala domácí reprezentace v Novém Městě jednu medaili - kvarteto Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec bylo třetí ve smíšené štafetě. Za rok by měli být největšími domácími nadějemi Markéta Davidová a Michal Krčmář.

Biatlonové MS mezinárodní federace IBU přidělila Česku na on-line kongresu v roce 2020. Nové Město na Moravě bylo tehdy jediným kandidátem.

Není to ale jediná vrcholná sportovní akce, kterou bude příští rok Česko hostit. Naplánované je také hokejové mistrovství světa a světový šampionát v cyklokrosu v Táboře.

Čeští biatlonisté mezitím vstoupili do aktuálního mistrovství světa v Oberhofu pátým místem ve smíšené štafetě. Kvarteto Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska na střelnici sedmkrát dobíjelo, vyhnulo se ale trestnému kolu.

Od medailí dělilo české závodníky bezmála čtrnáct sekund a zajeli na vrcholné akci nejlepší výsledek od bronzu na MS v roce 2020. Titul světových šampionů obhájili Norové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články