Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pokljuku čeká závod smíšených dvojic, Češi sází na Karlíka s Jislovou

Před velkým víkendovým finále světového šampionátu je v Pokljuce na programu závod smíšených dvojic. Od trenérů dostanou šanci mladý Mikuláš Karlík a Jessica Jislová. Zlato obhajuje norská reprezentace. Přímý přenos sledujte od 14:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Závod se jel v této sezoně zatím pouze jednou a český tým do něj vinou lednové tíživé koronavirové situace nenastoupil.

Do závodu byla totiž původně nominována Eva Puskarčíková, jenže její kolega Tomáš Mikyska měl i přes bezpečnostní "bublinu" pozitivní test na covid-19. A vedle něj byli v karanténě i Adam Václavík, Tomáš Krupčík, Vítězslav Hornig a Milan Žemlička.

V úvahu tak tehdy připadal pouze Jakub Štvrtecký, ten už měl ovšem ten den za sebou smíšenou štafetu, kterou nakonec s Jessicou Jislovou, Markétou Davidovou a Ondřejem Moravcem dotlačil na 14. místo.

Závod smíšených dvojic v Oberhofu nakonec vyhráli Emilien Jacquelin a Julia Simonová z Francie před Sebastianem Samuelssonem a Hannou Öbergovou ze Švédska. Na třetím místě byli Norové: Tiril Eckhoffová a Johannes Bö.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu smíšených dvojic na SP v Oberhofu

Právě Norové obhajují zlato, loni v Anterselvě triumfovali v silné sestavě Marte Olsbuová Roiselandová a Johannes Bö.

Druzí byli Němci s Franziskou Preussovou a Erikem Lesserem, Francii pomohli k bronzu Anais Bescondová a Emelien Jacquelin.

Českému týmu se tehdy závod příliš nepovedl. Ve složení Markéta Davidová a Michal Krčmář dojela reprezentace vinou špatné střelby a tím i jednoho trestného okruhu čtrnáctá.

Úspěšnou sestavu z letošního Oberhofu tentokrát Norsko ani Švédsko nemění, pouze u Francie nastala změna - Jacquelina nahradil Atonin Guigonnat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu smíšených dvojic

Trenéři Ondřej Rybář s Egilem Gjellandem vsází v nejmladší disciplíně SP na duo Karlík-Jislová.

Jednadvacetiletý Karlík zatím v Pokljuce startoval pouze ve sprintu, kde s pěti chybami obsadil 84. místo.

Šestadvacetiletá Jislová se po 71. pozici a čtyřech chybách ve sprintu představila také na trati vytrvalostního závodu, kde po třech trestných minutách dojela čtyřiašedesátá.

Po pátečním dnu volna se půjde v Pokljuce do velkého finále. Sobotu obstarají oba štafetové závody, šampionát zakončí nedělní hromadné starty.

Závod smíšených dvojic ještě nabídne letošní březnový díl SP v Novém Městě na Moravě. Zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články