Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

PODÍVEJTE SE: Dvojnásobná radost Koukalové, zlatá Vítková i památná štafeta

Oberhof byl v minulosti hned čtyřikrát svědkem nefalšované české radosti ze zlata. V rámci závodů Světového poháru by se stupňů vítězů v podání českých biatlonistů - ať už individuálních či týmových - našlo hned osmnáct, pouze čtyřikrát se ale povedlo triumfovat. Byla u toho Gabriela Koukalová, Veronika Vítková i štafeta žen. Připomeňte si v sestřizích ČT sport závody SP z německého areálu, kde nyní startuje mistrovství světa.

Gabriela Koukalová, 1. místo, sprint, SP 2016/17

Suverénní vítězství. Na trať vyrazila ze startovního pole jako první, v sedmistupňovém mrazu jela znamenitě a měla druhý nejrychlejší čas. Na střelnici vyčistila obě položky. Dojela před Finkou Kaisou Mäkäräinenovou a Francouzkou Marie Dorinovou-Habertovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih: Koukalová vyhrála sprint v Oberhofu s velkým náskokem

Gabriela Koukalová, 1. místo, Eva Puskarčíková, 3. místo, hromadný start, SP 2016/17

Pro Koukalovou to bylo šestnácté prvenství v kariéře a 31. umístění na pódiu. Druhá skončila Němka Laura Dahlmeierová.

Puskarčíková měla v součtu čtyř položek druhou nejrychlejší střelbu a díky ní měl český biatlon poprvé v historii dvě zástupkyně na stupních vítězů v masáku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih: Zlato a bronz pro Češky v závodu s hromadným startem

Veronika Vítková, 1. místo, sprint, SP 2014/15

Byl to její první triumf v rámci elitního seriálu v kariéře. Zvítězila o téměř devět sekund před Italkou Dorotheou Wiererovou. Její týmová kolegyně Nicole Gontierová na třetím místě ztratila na vítězku 19 sekund.

"Pamatuju si ten závod, bylo to pro všechny obrovské překvapení. Verča to dokázala vyhrát, i když musela na dvě trestná kola," vzpomíná expert ČT sport Ivan Masařík.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítková vyhrála v lednu 2015 sprint v Oberhofu

Štafeta biatlonistek, 1. místo, SP 2014/15

Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková získaly triumf pro českou štafetu po více než 17 letech, dojely před Francií a Běloruskem.

Naposledy Češky předtím ovládly štafetu SP v prosinci 1997 ve finském Kontiolahti díky Kateřině Losmanové, Jiřině Pelcové, Ireně Česnekové a Evě Hákové.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejdůležitější momenty štafety biatlonistek v Oberhofu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články